La mulți ani, mama!

Eu nu cred ca ne naștem singuri, așa cum se tot spune. Nimeni nu se naște singur, în clipa în care scoatem nasul în lume, lângă fiecare dintre noi este o mamă. O cunoaștem dintr-o mie. Eu pe-a mea sigur.

Nu mai e alta ca ea. Și dacă ar fi, nu mi-ar trebui. Eu nu m-am născut singură, mama era și ea acolo.

Așa să știi, mamă, că niciodată nu m-am simțit singură, datorită ție. Pentru mine ești linia orizontului, ești acasă, ești omul care mă vede și mă iubește exact așa cum sunt.

Nu e nevoie ca mamele să fie perfecte, copiii lor nu au nevoie ca ele să posede asemenea calitate imposibilă. Ca să fii o mamă bună, nu trebuie să le faci pe toate, nu e necesar să muți munții din loc pentru copilul tău. Nu, el are nevoie de un singur lucru. Unul atât de simplu.

Copilul trebuie să știe doar că mama e acolo pentru el. În schimb, ea chiar trebuie să fie. Locul unde copilul se întoarce, ca mama să-i mai sufle în aripi, unde își întoarce privirea dacă se împiedică, în brațele căreia poate plânge fără rușine.

Îți mulțumesc, mama, că ai fost mereu acolo pentru mine, că niciodată n-am fost singură, că întotdeauna te-am știut aproape, oricâți kilometri ar fi fost între noi. Ești farul meu aprins atunci când în jur e întuneric, ești calmul chiar și atunci când e furtună. Te iubesc și îmi doresc din suflet să ne vedem cât mai curând!

La mulți ani!

Dosar de Mamă e și pe Facebook

Leave a Reply