Copiii altora sunt mai cuminți

Vor exista întotdeauna copii mai buni decât ai tăi.

Unii care sunt cuminți tot timpul, nu se smiorcăie niciodată, dorm în pătuțul lor din prima zi. Nu se trezesc peste noapte, nu se cer în brațe, se atașează perfect la țâță din prima. Își lasă părinții să gătească, să deretice prin casă, stau în brațele oricui fără să comenteze.

Copii care renunță la suzetă fără tragedii,  poartă scutec maxim un an, care stau în cărucior toată plimbarea, care merg de la nouă luni și vorbesc în propoziții de la un an. Copii care se îmbracă singuri, vorbesc engleza și japoneza, fac trei sporturi la doi ani și merg la ateliere diverse.

Copii care nu se bagă în discuțiile adulților, nu o deranjează pe mama când vorbește la telefon și nu se dau în spectacol când au musafiri.

Copii care spun mereu “bună ziua”, “te rog” și “mulțumesc” fără să fie atenționați vreodată. Copii care nu cer niciodată dulciuri, împart mereu jucăriile cu alții și nu comentează niciodată. Copii care sunt mereu recunoscători și se mulțumesc doar cu jucăriile pe care le au, nu cer niciodată altele.

Copii care nu se supără când pierd vreun joc, care citesc și scriu de la trei ani, care nu se îmbolnăvesc niciodată și se adaptează din prima zi la grădiniță.

Copii care nu mâzgălesc pereții, nu-și pătează hainele cu mâncare și acuarele. Copii care mănâncă exact ce le pui în farfurie, se duc la culcare fix când îi trimiți și nu cer niciodată desene animate. Copii care nu vor să audă de tabletă sau telefon, dar cărora le place foarte tare să facă duș sau să se spele pe dinți.

Ce ziceți? Că nu cunoașteți nici un copil care să corespundă descrierii de mai sus? Mărturisesc că nici eu. Însă jur că ei există!

Cum, nu știți ai cui sunt? Aș, sunt copiii imaginari ai celor care încă nu sunt părinți, dar se pricep teribil să dea sfaturi (multe) celor care sunt.

“Dosar de Mamă” e și pe Facebook
Foto Pixabay

Leave a Reply