Grinch – un film de văzut împreună cu cei mici

Locuitorii orașului Whoville trăiesc aici într-o armonie perfectă. Orașul e unul idilic, nins, liniștit, colorat și perfect pentru a fi decorat cu luminițe de Crăciun. Localnicii iubesc sărbătorile de iarnă și se pregătesc intens pentru ele. Toată lumea decorează, împodobește bradul și-l așteaptă pe Moș Crăciun. Chiar și Cindy Lou Who, o fetiță a cărei singură dorința de sărbători, e ca Moșul s-o ajute pe mama ei, despre care fetița crede că muncește prea mult pentru familie.

Așa că plănuiește o capcană pentru seara de Ajun, una în care să-l prindă pe Moș, ca să-i explice ea față în față de ce mama merită ajutorul cerut.

Grinch, în schimb, locuiește într-o peștera, aflată undeva sus de tot, pe un munte, lângă Whoville. De aici, de la înălțime, privește cu dispreț la pregătirile de Crăciun care au loc în Whoville. Creatura verde disprețuiește tot ce e legat de Crăciun. E un morocănos veritabil. Nu-i plac colindele, bradul împodobit, luminițele strălucitoare, nici măcar veselia copiilor nu-i schimbă părerea, lui pur și simplu nu-i place Crăciunul.

E nevoit însă totuși să facă o vizită în oraș și cu această ocazie, ticluiește un plan deloc drăguț. Se hotărăște ca în seara de Ajun, după ce toată lumea merge la culcare, să fure Crăciunul. Să ia bradul mare din oraș, brazii din casele oamenilor, toate decorațiunile, chiar și cadourile copiilor, să se învețe minte cei din Whoville, să nu mai facă altădată atâta caz de sărbători.

Deși din cele relatate mai sus ați putea crede că Grinch e un monstru, ei bine, să știți că nu e chiar așa. Disprețul lui pentru Crăciun nu vine din răutate, ci e urmare a unei copilării pline de tristețe și singurătate.

Nu vă zic mai mult, pentru că vreau  musai să va îndemn să mergeți cu copiii la filmul ăsta. E foarte potrivit pentru perioada Crăciunului. Încă rulează în cinematografe, cu subtitrare sau dublaj. Noi am ales varianta dublată și nu ne-a părut rău deloc. Animația e superbă, filmul e jucăuș și plin de umor. Deși l-a văzut în weekend, Iris încă vorbește despre Grinch. Ba chiar ne jucăm de-a el. Sigur că in viziunea ei, eu sunt morocănosul, iar ea Cindy Lou Who.

Chiar așa. Nu sunteți curioși să aflați dacă fetița l-a prins pe Moș Crăciun?

“Dosar de Mamă” e și pe Facebook


Leave a Reply