Când te poți baza pe ai tăi

dad-1716160_960_720

Salutare! Miss Bubiță is back in business 🙂
Adică, mișc, simt mult mai bine, mulțumesc de întrebare! Tot n-am voie ies din casă și tot tare buboasă sunt. Așa de buboasă, încât m-am gândit serios dacă n-ar fi o idee bună acopăr toate oglinzile din casă, până-mi trece varicela.

Când am început simt rău și am fost sigură de diagnostic, m-am speriat puțin n-o descurc cu Iris. M lucrează, iar ajutor din altă parte, ioc. Însă cât am zăcut la pat, Iris a fost un înger. A priceput fără -i explic prea mult doare, simt foarte rău și e musai stau întinsă în pat. A fost ceva mai greu înțeleagă de ce nu se putea urca pe mine, sau de ce nu putea îmbrățișa, dar când i-am arătat bubele de pe corp, a dat înțelegătoare din cap.

M-am ridicat în poziție verticală fix doar cât îi pun mâncare în farfurie, cu restul s-a descurcat singură. Când a terminat, a pus vesela în chiuvetă, a fost la baie singură, mi-a adus tot ce i-am cerut și nu s-a smiorcăit deloc. Apoi s-a cuibărit lângă mine cu grijă nu lovească și ne-am uitat împreună la Cenușăreasa. M-a întrebat dacă doare tare, m-a mângâiat pe par (“că acolo nu ai bube”) și m-a asigurat o -mi treacă dacă odihnesc. Mi-a gătit la bucătăria ei varză cu zmeură și cartofi cu brioșe, delicioase toate, m-am lins pe degete, nu alta.

M a aprovizionat casa cu tot ce a fost nevoie, a scos copilul la aer, chiar l-a plimbat nițel cu sania, căci da, a nins fix când eu, mare iubitoare de zăpadă, sunt încuiată în casă. În restul timpului s-a jucat cu Iris. S-au tăvălit și gâdilat, au citit, au făcut puzzle, s-au jucat cu căsuța, s-au plimbat pe covor cu triciclete invizibile, s-au învârtit, ba s-au jucat și de-a prințesele. În timpul ăsta eu am tot zăcut.

Dar partea asta a trecut cu bine, de-acum stau și aștept mi pot arăta iar fața în lume. Însă asta n-o se întâmple curând, deocamdată arat ca un căpcăun și stau ascunsă la adăpost.

Una peste alta, voiam spun -s realmente norocoasă -i am pe ăștia doi și pot baza pe ei când sunt căzută. nu-s singură pe lume. Și pentru asta sunt fericită!

Sursa foto: pixabay.com
“Dosar de Mamă” e și pe Facebook

Leave a Reply