Azi mi-a murit o prietenă

dolores-o-riordan-94734-ncul

“Something has left my life and I don’t know where it went to…”

Stau în bucătărie și plâng. Lacrimile îmi curg, dar nu le pot opri, chiar dacă știu fața mi-e plină de bube de la varicelă și n-ar trebui umezite. Simt o tristețe teribilă. A murit Dolores O’Riordan. Dolores a fost prietena mea, chiar dacă ea nu știa asta.

Ne-am cunoscut când The Cranberries a scos Zombie și nu ne-am mai despărțit niciodată de-atunci.

În adolescență închideam ochii și-i ascultam vocea. Puteam sta așa, întinsă pe covor, ore întregi. Știam toate versurile, îi cunoșteam fiecare inflexiune a vocii. Când gravă, când lină ca apa unui lac la răsărit, când turbată ca o furtună, când sensibilă ca o aripă de fluture.

Mi-a stat alături când eram rănită în dragoste  sau când îi ascultam pe-ai mei certânduse în sufragerie, când simțeam singură pe lume,când aveam probleme la școală sau când îmi era frică ies afară din casă. Dolores a fost o prietenă foarte bună. Vocea ei îmi spunea mereu exact ce aveam nevoie aud; iar eu o ascultam cu ochii închiși, întinsă pe covor și era ca și cum Dolores ar fi fost acolo, lângă mine, cu mâna pe umărul meu sau mângâindu-mi părul.

Stau în bucătărie, îmbrăcată cu tricoul larg al lui M și plâng. Plâng pentru Dolores nu mai e. Plâng pentru nici eu cea de atunci nu mai sunt. Plâng pentru copila care eram cândva si pentru femeia asta care am devenit între timp. Plâng pentru azi mi-a murit prietena. Azi a murit Dolores.

“Dosar de Mamă” e și pe Facebook
Sursa foto aici

4 thoughts on “Azi mi-a murit o prietenă

  1. Sa știi că înțeleg sentimentul… Eu am plâns toată ziua când a fost înmormântată Laura Stoica. Și fiul meu, mic pe atunci, răspundea la telefon, încet șoptea: nu, mami nu poate vb. I-a murit o prietena și plânge…

    • Imi amintesc unde eram cand am auzit ca a murit Laura Stoica. Cred ca asta inseamna sa lasi ceva in urma.

      • Laura chiar stia sa fie o buna prietena, pentru ca era un om deosebit de bun si de deschis. Poate de aceea ati simtit-o atat de aproape de sufletele voastre. Pacat ca nu a avut si norocul de a fi fericita mai multa vreme. Si ca nu a stiut cata lume o iubeste, de fapt. La fel ca si aceasta alta voce fenomenala care s-a stins zilele trecute, probabil dupa un zbucium chinuitor…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.