Îmi place când plouă

rainy-days-300-x-200

Îmi plac zilele ploioase, aşa cum e şi cea de azi. Calendarul arată luna martie, însă dacă privesc pe fereastră, văd o zi rece, cu un vânt ce face copacii din faţa gardului mi adreseze plecăciuni, de parc-ar fi pe-o scenă.

Îmi plac dimineţile ca cea de azi, când răcoarea trezeşte şi îmi face pielea de găină pe braţe. Când ridic uşor din căldura patului, uit la bucăţica de copil din pătuţ şi pe chip mi se lărgeşte cel mai mare zâmbet. Încă doarme, cu braţele deasupra capului şi buzele ţuguiate ca pentru pupat.

Afară plouă cu stropi mici şi deşi, cerul e gri şi neprietenos iar strada plină de noroi.

Îmi plac după-amiezile când la noi în casă e cald, ploaia cântă cu sunete scurte pe acoperişul de tablă, covorul e plin de jucării iar copila se uită la animale sălbatice într-o carte, miroase a turtă dulce de la cuptor şi a căni aburinde cu cafea aromată.

Îmi plac zilele când ploaia ne ţine pe toţi strânşi înăuntru, unde e râset de copil şi ţipetele de bucurie se aud de dimineaţă până seara. S-o văd pe Iris cum îşi turteşte nasul de geam şi încearcă înţeleagă de ce cade apă din cer. Cum aleargă în braţele lui M şi îşi aşează capul pe umărul lui.
Îmi place ziua asta.

“Dosar de Mama” e şi pe Facebook.
https://www.facebook.com/Dosar-de-Mama-579769225497577/?ref=hl

Sursa foto: www.kidsguide.org.uk

Leave a Reply