Tălpițe, litere și rulouri numai bune de pus în pachețel(P)

DSC_0955

Deși e în al doilea an de grădiniță, Iris nu merge acolo mereu cu plăcere. Vacanța a fost lungă, s-a jucat în fiecare zi cât a dorit, s-a trezit la orice ora i-a venit, iar acum deodată are un program de respectat. Unde mai pui nu mai e toată ziua lângă mine, trebuie se supună altor reguli, are o educatoare nouă și mare parte din colegii ei au trecut la grupa mare.

Despărțirile n-au mai fost tragice dimineața, însă atunci când o iau de la grădiniță, de cele mai multe ori e îmbufnată. Iar eu o înțeleg. Are patru ani, trebuie asculte mare parte din zi de altcineva, la grădiniță nu-i sunt pupate fiecare vânătaie sau bubiță și multe impulsuri e nevoită le țină în frâu, atât cât reușește ea.

Recunosc respir adânc atunci când merg după ea la grădiniță, pentru nu știu în ce toane o s-o găsesc. Poate s-a certat cu vreun copil, poate nu i-a ieșit vreun desen, poate nu s-a putut juca fix cu ce jucărie a vrut, poate educatoarea n-a auzit-o când a strigat-o. Astea sunt  problemele unui copil de patru ani.

Așa atunci când vede, uneori rabufneste, doar eu sunt oaza ei. În sfârșit, după o zi la grădiniță, a venit persoana care o acceptă exact așa cum e. Care-i înțelege toanele și motivele pentru care se poartă așa cum o face. A venit mama.

Iar eu, pe lângă înțelegerea mea, îi duc întotdeauna ceva. Ceva bun, se înțelege. E un ritual. Uneori îi duc caise uscate, alteori curmale sau migdale, câteodată fursecuri făcute acasă sau un fruct. Însă întotdeauna îi duc ceva.

Cel mai tare se bucură când primește tălpițe. Mai știți tălpițele? Am mai scris despre ele aici. Păi cine nu s-ar bucură primească un pachețel (câteodată chiar două) de tălpițe de urs, fix atunci când îmbufnarea e mai mare? 😁

Așa ne ducem împreună în parcul din spatele grădiniței și acolo Iris le mănâncă. Le scoate din pachețel una câte una și deși cunoaște bucățelele de fructe foarte bine, le studiază  și le întoarce pe fiecare parte înainte le bage în gură. Ba îmi mai arată câte una care seamănă cu o floare. Dacă e în pasă generoasă, îmi da și mie (ea nu știe – mi mănânc eu porția singură acasă). Îmi povestește cum a fost la grădiniță, și punându-i întrebări dibace, între tălpițe, reușesc aflu ce a supărat-o în ziua respectivă.

DSC_0959

Tălpițele de urs o înveselesc rapid și cred ar înveseli pe oricine, atât de drăguțe sunt. Iar eu sunt bucuroasă îi pot oferi o gustare sănătoasă, 100 % naturală. BEAR prepară snack-urile într-un mod simplu și tradițional, printr-un proces de deshidratare la cuptor cu foc blând, folosind numai legume și fructe, în proporție de 100%, fără concentrați, agenți de coagulare sau alți aditivi. Temperatura din cuptoarele de deshidratare nu depășește nicioadată 42°C, astfel păstrându-se intacte toate calitățile fructelor și legumelor din compoziție.

Din aceeași gamă fac parte și rulourile BEAR Yoyo de fructe, care se aseamănă foarte tare cu tălpițele și sunt preferatele mele.
DSC_1060

Dacă aveți copii care merg la grădiniță sau la școală cu pachețel de acasă, probabil pe lângă clasicul  senviș, le puneți și o gustare dulce. Observ de cele mai multe ori gustarea dulce e o prăjiturică din comerț, un corn cu ciocolată sau altceva asemănător. Ei bine, știți acum puteți eliminați aceste gustări nesănătoase și le înlocuiți cu talpite sau rulouri de fructe. Sau cu batoanele Nakd care au la bază un mix de nuci și fructe crude, și atenție, sunt fără adaos de zahăr, siropuri, grâu, lapte sau gluten. Despre aceste bunătăți am mai scris aici.

Recomand aceste produse nu doar pentru copii, ci și pentru adulți, eu însămi consumându-le acum sunt însărcinată, căci încerc evit produsele procesate și pe cele cu zahăr.

În gama BEAR mai găsiți și multicerealele Alfabet, litere delicioase și crocante pentru micul dejun, făcute din 5 cereale sănătoase, pline de vitamine și nutrienți, reprezentând micul dejun ideal pentru cei mici. Acestea sunt un produs natural, fără zaharuri rafinate – în loc de zahăr se folosește nectar din suc de cocos, care conține de 2 ori mai mult calciu decât laptele și are, în stare naturală, și un índice glicemic scăzut. Astfel, o porție de 30 de grame de cereale (fără lapte) conține 25% din doza zilnică recomandată de calciu. De asemenea, fiind un amestec complex de multicereale, gama Alfabet este și foarte bogată în fibre. V-am mai zis și altădată despre ele aici.
Noi le mâncăm cu lapte sau cu iaurt.
DSC_0965

Pentru sunt crocante  și numai bune de ronțăit, le puteți adăuga la pachetul celor mici, în loc de gustare.

Produsele BEAR se pot achiziționa din magazinele MEGA IMAGE, Carrefour, Cărturești, Naturalia Bio, Bebe Tei, Diverta, magazinele de tip Plafar, precum și online, de pe AlimenteSpeciale.ro și Unicorn-Naturals.ro.

“Dosar de Mamă” e și pe Facebook

Leave a Reply