Guest post: Aventurile micutei Iris

Teenage girl doing homework

Postarea de azi, vine de la verisoara lui Iris, Jenifer, in varsta de noua ani, eleva in clasa a patra. Jenifer este o copila energica, cu imaginatie bogata si impreuna cu sora ei Stephanie, formeaza echipa Mini Chefs.

Multumim pentru povesti, Jen!
Ne bucuram ca avem copii care scriu si citesc; totodata speram sa-i inspiram si pe altii sa faca la fel.

Aventurile micutei Iris I

Iris a calatorit in atatea tari, incat s-a plictisit sa mearga din nou in alte tari. Si-a propus sa mearga in spatiu. Ea se intreba cum sa ajunga acolo. O ora mai tarziu mama ei a scos-o la plimbare.
Ea a trecut pe langa un carucior. Acolo era un copil de 11 luni.
Ea l-a intrebat: “Dinga dinga”
“Baba”, spuse celalat bebelus.
Asta insemna ca era un magazin de rachete prin apropiere. Apoi, si-au continuat plimbarea.
In acel moment, mama s-a intalnit cu o prietena de-a ei. Intre timp, Iris s-a dat jos din carucior si a cumparat o racheta.
Cand a ajuns acasa, Iris a luat un scutec i-a dat gaura si in acea gaura a bagat racheta, iar apoi scutecul i l-a pus lui Ozzy, cainele ei, apoi au pornit spre spatiu. Pe la 159 metri deasupra pamantului, racheta a ramas fara benzina.
S-au prabusit, dar au avut noroc ca s-au prabusit in curtea vecinilor, pentru ca ei aveau o curte mare si aveau si o trambulina. Din fericire asta nu a fost un vis!

Aventurile micutei Iris II

Iris a vrut sa calatoreasca in timp. Ea statea tolanita pe canapea. Televizorul era deschis. Au inceput stirile.
Azi vorbeau despre un om de stinta, care a luat diploma la facultatea lui Albert Einstein. Iris s-a gandit ca el sigur are o masina a timpului. Ea a avut norocul, ca acel om de stinta locuia la zece case distanta. Ca de obicei, ea a pornit calare pe cainele ei, Ozzy.
Cand au ajuns, acel savant dormea.
Ei au facut mare liniste, cand au luat masina timpului. Cand au ajuns acasa, ei au depozitat masina timpului in pod. Cand au incercat sa porneasca masina timpului, ea a facut o pana de curent, in tot cartierul.
Acum,  Iris stia ce are de facut, sa ia o diploma de electrician, de la Albert Einstein.
Pana la urma a pornit masina timpului. A durat un secol, dar a reusit sa ia diploma. Se pare ca masina timpului a oprit timpul, asa ca ea putea sa lipseasca si un deceniu ca tot timpul era oprit. Ea a luat o scara, a sprijinit-o de stalp si a reparat curentul.
Oare unde va fi urmatoarea aventura?

Credit foto: www.huffingtonpost.ca

P.S. “Dosar de Mama” e si pe Facebook 🙂
https://www.facebook.com/Dosar-de-Mama-579769225497577/?ref=hl

2 thoughts on “Guest post: Aventurile micutei Iris

Leave a Reply