Dragă Iris, azi împlineşti patru ani

jul (91)


În fiecare an, opt septembrie e o zi plină de emoții. Pentru în fiecare an, în ziua asta de la începutul toamnei, încă înainte cadă frunzele, te sărbătorim pe tine.

Acum patru ani urcam în mașină cu tatătu și ne îndreptăm spre spital. Eram împietrită de spaima. Îmi mângâiam burta și te rugăm în gând ieși puternică, dar mai ales sănătoasă. țipi tare ca te aud. Și așa ai făcut, gâza mea.

Acum trei ani, fugeam cu tine la urgență pentru aveai febră mare de trei zile. Și atunci te-am rugat iar fii puternică. Sănătoasă. Și până la urmă ai fost.

Acum doi ani ți-am cumpărat un castel mare, gomflabil și roz, iar tu ai sărit în el săptămâni întregi. Exact ca un copil sănătos.

Acum un an începeai grădinița, iar eu îmi făceam un milion de griji. Te lăsam pentru prima oară cu necunoscuți, cu oameni despre care nu știam nimic. Și m-am rugat iar și iar fii puternică și sănătoasă. Și tu ai fost din nou, zăpăcita mea!

Acum împlinești patru ani, Irisule! Patru ani de când ai venit și m-ai făcut mama ta. Patru ani cu gropițe în obraji, cu cârlionți blonzi, cu râsete în hohote, patru ani de joacă. Sigur au fost și momente grele, însă nu despre astea vreau ți povestesc acum. Vreau doar ți spun cum ești tu azi când împlinești patru ani.

Ești veselă. Întotdeauna în mișcare. Îți plac prințesele și rochiile în continuare. Când crești vrei te faci pilot. Mâncarea ta preferată e curry-ul. Un tictac îți vindecă și cea mai urâtă julitură, ca prin minune. Te bucuri vei deveni sora mai mare și-i spui bebelușului din burtăzmeurică“, pentru ți-am spus e cât o zmeură de mare. Ești iubitoare. Ceri iertare când greșești și ierți pe oricine îți cere ție iertare. Ai învățat (în sfârșit) împarți (uneori).

Culoarea ta preferată e albastrul (însă nu-i întocmai adevărat, spui așa doar pentru ca e culoarea caremi place mie, ție îți place în continuare rozul). Încă vorbești despre bunica și spui a fost preferata ta. Sunt sigură acolo unde e, te veghează în fiecare zi.

Îți place dormi cu mine, însă și mie cu tine. Poți în continuare sta zeci de minute cu o carte în brațe fără te plictisești. Cititul e unica activitate care te ține nemișcată.


Ești
prietenoasă.Ești afectuoasă și generoasă cu declarațiile de dragoste. Prințesa ta preferată e Ariel, pentru are părul roșu. Îți plac fursecurile cu ciocolată și cele cu scorțișoară. Fructele tale preferate sunt căpșunele. Vrei mereu ajuți în bucătărie, frămânți aluat, amesteci în oale sau toci legume. Îți place te joci în nisip.

Ești tot timpul mânjită cu ceva, oricât te spăla. Îți stă foarte bine cu codițe, iar ochii tăi sunt albaștri-verzui.  Tatătu te ridică până la tavan uneori, alteori te aruncă sus de tot, apoi te prinde, deși fie vorba între noi, nu mai ești tocmai un fulg.

Și Irisule…ești frumoasă! Ești cel mai frumos copil din lume! Zâmbetul tău poate alunga norii cei mai negri de pe cerul meu.Mulţumim, copilă! Mulţumim pentru iubirea asta fără pereche!

În curând e 16:10, minunea mea. În curând împlineşți patru ani.
La Mulţi Ani, Iris, zăpăcita mea!”Dosar de Mama” e și pe Facebook

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.