Când nu te aștepți

oct4 (176)

Înainte să meargă Iris la grădiniță, eu am avut două frici mari. Prima legată de educatoare. Dacă o să țipe? Dacă nu vor fi empatice? Dacă nu vor avea răbdare? Dacă o vor brusca? Dacă, dacă, dacă…

Recunosc că teama asta a fost alimentată de toate știrile în care am văzut educatoare horror, care n-ar fi trebuit niciodată să profeseze sau să atingă vreun copil. Am avut inima mică mică atunci când am dus-o pe Iris în prima zi, i-am pus o mie de întrebări paranoice în fiecare zi mai apoi, ca să fiu sigură că nu-mi scapă nimic. Din fericire, teama asta s-a risipit, copila are noroc de educatoare drăguțe, răbdătoare și calme.

Cealaltă teamă a fost legată de îmbolnaviri. Însă eram pregătită. Știam teoria, doar mă mai luptasem eu și în trecut cu febre și muci de toate culorile. Mda, însă deși auzisem și de la alte mame, trecute și călite deja de experiența grădiniței, nu m-am așteptat că răcelile să vină chiar așa, una după altă. Adică să treacă una, să meargă puiandra patru zile din nou la grădiniță, apoi pac, iar tuse, iar muci.

Însa, aia e, ne adaptăm la situație și mergem înainte. Știu că e firesc, că sistemul ei imunitar merge și el la grădiniță ca să învețe cum să se apere mai târziu. Teoria e bine înfiptă în creierul meu, știu ce am de făcut. Teoretic, da.  Practic, încă învăț. Si-apoi mai e treaba asta pe care n-am luat-o niciodată în calcul. Că noi, mă-sa și tată-su, o să ne îmbolnavim împreună cu ea. La prima răceală M, cu dureri groaznice de gât, acum la a doua, eu, cu tuse și o răgușeală destul de sexy.

În rest, suntem bine, mulțumim de întrebare, așteptăm să treacă vacanța să vedem câte zile rezistă Iris fără sa răcească! 🙂
Voi ce mai faceți?

P.S. Că tot vorbeam de răgușeală sexy 🙂

“Dosar de Mamă e și pe Facebook

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.