Colier din paste pictate

DSC_0107

Când e acasă, ca acum, pe motive de vacanță și răceală (iar!), e musai să-i umplu timpul cu activități. Nu vă imaginați că-s mamă model și că le facem chiar în fiecare zi, sau că am mereu inspirație și chef. De cele mai multe ori vrea să-i citesc sau să ne jucăm în curte. Alteori pictează pietre și scoici, colorează, sau se joacă singura.

Ieri însă am avut treabă. Și-a pus colierul roz primit de la una dintre mătuși și apoi s-a supărat că n-am și eu unul. După o partida de plâns, menită să-i sublinieze părerea de rău că gâtul meu nu e la fel de împodobit ca al ei, am hotărât că e cazul să remediem problema și să facem împreună un colier din paste pictate.

DSC_0097

Nu-i deloc greu de făcut, materialele le are oricine acasă și e o ocazie bună de petrecut timp de calitate cu copilul. Am avut nevoie de:

 • Câteva  paste penne.
 • Acuarele.
 • Pensulă.
 • Un șiret.

  Cu mânuțele ei, a pictat pastele în culori diferite și a așteptat nerăbdătoare că acestea să se usuce. Apoi, împreună, le-am înșirat pe un șiret.

  Când a fost gata, Iris era așa încântată de rezultat încât n-a mai vrut să-mi dea mie colierul. Așa că gâtul meu tot neîmpodobit a ramas. 🙂

  DSC_0113

“Dosar de Mamă” e și pe Facebook

8 comments

 1. wow, super. Ce simplu. SI eu care credeam ca e ceva complicat cu vopseluri eco bio si de mancat:)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.