Iris şi pensionarele

22054523_10155652115689876_537783143_n

Activitatea noastră preferată după grădiniţă, e să ducem copila pe malul lacului şi să ne plimbăm împreună cu trotinetele. Nu suntem singurii care se relaxează acolo, oraşul nostru e o staţiune destul de cunoscută pentru pensionari, aşa că mai tot timpul pe-acolo se plimbă şi alţii.

După ce Iris s-a plictisit de trotinetă, şi mai apoi şi-a aruncat câţiva pumni de nisip în păr, a vrut să coboare cele câteva scări care duc fix pe malul lacului. M a rămas în capul scărilor numite, iar noi două ne-am dus sa aruncăm cu pietre în apa sărată.

În scurtă vreme, am ridicat privirea doar ca să-l găsesc pe bărbată-miu înconjurat de trei pensionare, care vorbeau cu accent moldovenesc despre preţuri şi vedete tv. Am zâmbit, amuzată le-am făcut o poză, şi am continuat să arunc cu Iris pietre în apă. Însă de îndată ce şi ea le-a văzut pe cele trei doamne, iar ele pe ea, a început socializarea.

– Vaaaaaai, sufleţelul lui bunica, dar ce frumoasă eşti tu.
– Da, sunt fumoasă, aprobă fiică-mea cu o încredere pe care mi-aş dori-o şi eu.

Altă doamnă o întreabă:
– Da’ de la cine ai tu ochişorii ăştia atât de albaştri şi de frumoşi?
– De la nimeni, sunt doai ai mei, clarifică donşoara dilema.
Pensionarele râd, eu rad, M care pare că face parte din gaşca lor, zâmbeşte stingher.

– Mama, o să duc doamneioi fioi mov, mă anunţă Iris.
Apoi rupe o floricică mică şi mov, urcă greoi scările care-s prea late şi înalte pentru ea, doar ca să i-o dea uneia dintre femei. Doamna bineînţeles că exclamă încântată şi cere o îmbrăţişare. Scena se repetă şi cu celelalte doamne, Iris coboară şi urcă scările cu floricele mov pe care le dăruieşte, iar eu mă uit la ea şi iar mă minunez câtă veselie poate cuprinde corpul ei mic.

Doamnele mai au puţin până să leşine de încântare, Iris se dă puţin în spectacol, dă din gene către ele, face piruete, e absolut încântată de toată atenţia pe care o primeşte. E ca peştele în apă.

Ne despărţim cu greu de pensionarele care acum nu mai vorbesc deloc despre vedete tv, ne urcăm pe trotinete şi plecăm spre casă. Ele rămân în capul scărilor, întoarse către noi, căci Iris se tot opreşte ca să le facă cu mâna:
– Ia ievedeie doamneioi. Ne mai vedem şi aitădatăăăă!
Iar ele, toate trei, flutură mâinile spre noi şi ne trimit bezele:
– La revedere, frumoaso, la revedereeee!

“Dosar de Mamă” e şi pe Facebook

One comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.