Revelion de mamă

b-89

S-a dus la culcare veselă, însă a adormit greu. În cazul ei baia nu aduce relaxarea sau moleşeala care pregăteşte de somn, ci îi pune motoraşele în funcţiune la capacitate maximă.
După ce s-a ridicat de câteva ori în fund, ba -i pup palma dreapta, ba pe aia stânga, ba nasul, ba fruntea, ba mi comunice azi când se juca în curte a văzut-o pe vecina şi era tare frumoasă, a adormit.

Am coborât la M cu gândul îmi torn şi eu nişte rom aromat în pahar, apoi mi întind picioarele pe canapea şi zac relaxată în aşteptarea noului an. N-am făcut nici una din chestiile astea, pentru Iris a început plângă şi am fugit la ea. Nu era deloc un plâns pe care -l pot linişti cu mângâiat pe spate aşa am ridicat-o în braţe, iar ea s-a ghemuit acolo şi a plâns până a adormit.

Am încercat fără succes o transfer în pătuţ de câteva ori, apoi m-am resemnat şi am rămas cu ea în braţe. Cu opt minute înainte de miezul nopţii am coborât mi pup bărbatul şi cu câteva minute înainte de ora unu urcam iarăşi grăbită la Iris care plângea din nou. După fornăitul nasului am înţeles repede anul nou venise cu răceală şi ăsta era motivul pentru care copilul meu nu reuşea doarmă.

Restul nopţii ne-a adus plânsete, nas înfundat şi ca o ajut respire mai bine, am aţipit pe bucăţele în fund, cu ea în braţe. Spre dimineaţă a tuşit, s-a înecat cu muci şi a vomitat. În părul meu, pe pernă, pe aşternut, pe pătuţ, sub pătuţ. Bineînţeles plângea şi n-am putut s-o las din braţe cât curăţ, aşa am rămas acolo în miros de vomă până dimineaţă.

Acum e mai bine, a mâncat puţin şi nivelul de energie îi e la fel de ridicat ca de obicei. E uşor palidă şi are ochii sticloşi, fără aibă febră însă. Desigur somnul de prânz n-a mai avut loc tot din motive de nas înfundat.

E drept n-am petrecut revelionul ăsta, dar pot lăuda am stat trează toată noaptea, fix ca la douăzeci de ani.
Voi cum aţi petrecut?

“Dosar de Mamă” e şi pe Facebook

2 thoughts on “Revelion de mamă

  1. se pare ca mai pe la toti revelionul a venit cu tuse…febra…varsaturi si o raceala pe cinste..ba mai mult si o vizita la urgente pe 1 dimineata…. deci partyyyyyyyyyyyy

    Like

Leave a Reply