Fetele împreună

  • – Avem voie să călcăm doar pe astea albe, îmi zice, indicându-mi dalele din trotuar. Fetele trebuie să meargă doar pe astea.
  • – Băieții pe care au voie? întreb eu.
  • – Pe toate celelalte. Pentru că doar astea albe sunt speciale.

Sar cu ea pe dalele așezate aiurea, unele sunt chiar pe jumătate ieșite din trotuarul neîngrijit, dar eu țopăi în urma ei așa cum își dorește, albă, albă, albă, albă, gata, am sărit ca fetele. Dacă ne-ai privi acum, n-ai vedea nimic deosebit, însă noi două știm că e un moment special. N-am mai ieșit să ne plimbăm împreună, doar noi, de luni întregi.

Intrăm în magazin să ne cumpărăm înghețată și ne plimbăm de la o vitrină la alta, încercând să ne hotărâm. De caramel sărat, oare? Uite, uaaa, este și de mentă. Vrei la cornet sau pe băț? Hai să luăm mai bine pe băț, ce spui?

Ar vrea cu zmeură, dar îi face cu ochiul și cea cu lămâie verde, așa că le luăm pe astea, plătim și fugim repede pe faleză, ca să nu se topească până ajungem să ne așezăm pe o bancă. Mănâncă din a ei repede, gustând des și din a mea. Ea pe cea cu zmeură, eu pe cea cu lămâie. Când sunt pe terminate, facem schimb.

Are înghețată pe jumătate de față, iar părul desfăcut i se lipește de obraji. Jur că acum cinci minute eram tot aici cu ea, pe aceeași bancă, mâncând tot înghețată, însă de ciocolată, iar ea era în grupa mică și abia o luasem de la grădiniță. Îi șterg gura și degetele cu un șervețel umed și zic mersi în gând că încă mă lasă.

  • – Te superi dacă vreau să mergem în parc, mama?
  • – De ce să mă supăr?
  • – Că ăsta era timpul nostru împreună, și acolo n-o să mai stau cu tine, o să mă joc cu copii.
  • – Aaa, nu, nu mă supăr. Facem ce vrei tu. Că doar mergem până acolo împreună, apoi tot împreună ne întoarcem acasă, iar ăsta tot timpul nostru se numește că e.

Am stat pe bancă, amintindu-mi de zilele în care statul pe bancă era doar un vis. Nu mai e nevoie să-i păzesc fiecare pas. Se joacă, vine puțin la mine, apoi iar pleacă. Iar eu stau acolo, pe bancă, așteptând să mai vină.

Așa a fost după-amiaza noastră împreună. Acum cu înghețată, azi mâine cu cafea.

Dosar de Mamă e și pe Facebook

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.