Alege copiii

Am dat peste citatul ăsta. Cât adevăr se află în vorbele astea, așa-i? Oricând ai dubii, alege copiii. Oricând nu știi ce să faci, alege copiii. Mereu, alege-i pe ei.

Treaba o să fie acolo și mai târziu, o să poți aspira covorul și mâine, iar vasele din chiuvetă pot aștepta până diseară. Treaba oricum nu se termină niciodată, curățenie e mereu de făcut, haine și jucării întotdeauna de strâns, mâncare mereu de gătit, lucrurile astea nu se schimbă. Momentul acesta însă, trece. Clipa pe care copilul tău vrea să o petreacă cu tine, trece și ea. Alege copilul.

Îți spune o mamă a cărei fetiță crește, care încă vrea în brațe, dar în același timp probează marea cu degetul, așa cum stă în firea lucrurilor să-și dorească.

Când ai posibilitatea să alegi, alege întotdeauna copiii. Priviți împreună la stele, bateți-vă cu perne, plimbați-vă cu bicicletele, uitați-vă la poze vechi sau la filmul preferat, colorați sau citiți. Acum, cât încă își doresc.

Și dacă tot ai ales copiii, lasă-ți grijile pentru mai târziu și joacă-te, amintindu-ți mereu că acum le clădești cele mai dragi amintiri. Și că ăsta e un privilegiu!

Dosar de Mamă e și pe Facebook

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.