Pieces of a woman – recomandare de film

Pelicula tratează un subiect extrem de delicat, cel al pierderii unui copil nou-născut și impactul devastator pe care acest eveniment îl are asupra părinților.

Martha și Sean așteaptă sosirea pe lume a primului lor născut și hotărăsc ca nașterea să aibă loc acasă, cu ajutorul unei moașe. Doar că moașa lor e prinsă cu altă naștere și pe ultima sută de metri e înlocuită de o alta.

Travaliul Marthei este agonizant, lung și greu de privit, deși jocul actriței este exemplar. Copilul se naște, dar fericirea acestui moment este teribil de scurtă, deoarece în mod inexplicabil, pruncul moare.

Cei doi părinți încearcă fiecare să trăiască această tragedie în felul său, ea interiorizându-se și încercând să ignore compătimirea din ochii oamenilor, în timp ce el o face într-un mod agresiv. Totuși, personajul central este Martha, mama fără copil, profund traumatizată de această inutilă experiență, deși merge, mănâncă și se trezește dimineața, că toți ceilalți.

Mă voi opri aici cu relatarea, poate vreți să vedeți filmul și voi. Deși dacă vă știți foarte sensibili, poate mai bine îl săriți. E genul acela de film care îți rămâne în creier și după ce l-ai văzut, pentru că e despre cea mai mare teamă a oricărui părinte.

Vă mai spun că îl găsiți pe Netflix și că actrița care o joacă pe Martha e prințesa Margaret, soră reginei din The Crown.

Dosar de Mamă e și pe Facebook

Leave a Reply