Clătite cu albuș de ou și legume

De cele mai multe ori gătesc pentru noi toți, dar pentru că puradeii au vârste diferite, uneori nu le pot da să mănânce același fel de mâncare amândurora.

Dimineața, mai ales, mă scarpin în cap îndelung, încercând să mai încropesc ceva pe care puradel cel mic să-l mănânce și să nu fie iar pâine cu unt, iaurt, terci sau pancakes cu banane, chestii pe care le tot rotesc până amețesc.

Așa că într-o perioadă în care refuza cu îndârjire legumele, a trebuit să improvizez ceva ca să mănânce totuși măcar puțin. Clatitele îi plac în general, așadar am pornit cu gândul că dacă fac un maglavais în care să amestec și niște legume, atunci o să fie cu succes. Și, ce să vezi, chiar a fost.

Am bătut spumă un albuș, am tocat foarte mărunt o bucățică de kapia și una de ceapă verde , am răzuit niște telemea, apoi le-am amestecat. Trebuie doar puțin din fiecare la un singur albuș. Apoi am legat compoziția cu puțină făină, am format trei clătite mici și drăguțe pe care le- am perpelit în tigaia în care topisem puțin unt.

Alădată am folosit fulgi moi de ovăz în loc de făină și clătitele parcă au fost mai aerate. Le-am tăiat soldăței, s-au mâncat cu poftă, misiune îndeplinită.

Evident că se pot face și în alte combinații, chiar cu mai multe albușuri. Iris totuși a zis că-s bleahh, dar Zmeu a mâncat tot.

Dosar de Mamă e și pe Facebook

2 thoughts on “Clătite cu albuș de ou și legume

  1. Am fost nevoit recent sa fac clatite fara sa am oua. Am fost surprins sa vad ca ouale se pot inlocui tu miez de mar (ceea ce am si incercat) sau cu ovaz de acela mai moale, inmuiat in lapte. Indraznesc sa spun ca au iesit mai bine ca cele clasice.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.