Cum am dansat cu fiul meu în bucătărie

Zmeu trece prin etapa în care îi ies caninii. Au spart gingia cei de sus și acum urmează cei de jos. Dacă aveți și voi puradei acasă, știți că asta înseamnă un copil morocănos, nervos, care vrea doar în brațe la mă-sa, că nu doarme mai deloc și nici nu mănâncă prea bine. De vis!

Pe lângă toate astea, au început tantrumurile, și nu-s deloc cum erau la Iris, așa că ne-au luat prin surprindere. Feciorul se trântește pe jos, așa ca-n filme, dă din picioare țipând cu năduf, aruncă cu obiecte, lovește și mușcă. Ultimele două m-au scos serios din zona de confort pentru că Iris nu ne-a lovit niciodată și nu mă așteptam. Bănuiesc că au de-a face și cu durerea de dinți, pentru că imediat după ce încearcă să ne muște își bagă degetele în gură. Apoi plânge neputincios.

Una peste alta, să zicem că azi nu a fost cea mai faină zi, am avut altele mai bune. A fost supărat pe jos, a fost supărat în brațe, a dormit doar puțin la prânz, noaptea s-a trezit de nenumărate ori și n-a mâncat mai nimic toată ziua. Plânge ascuțit din senin, nu-i convine nimic și cât e ziua de lungă se tânguie.

Înainte de cină l-am lăsat cu M puțin pe lângă curte ca să pot face o mămăligă, altfel iar o făceam cu el în brațe. L-a plimbat tată-su pe stradă până n-a mai vrut decât să intre la mă-sa, în casă. Aveam mămăliga pe foc deja și ascultam John Mayer (nu știu cum se face că mai mereu îmi ține companie la bucătărie) când mi l-a adus M pe Zmeu.

Jelea de mama focului, iar eu l-am luat în brațe și i-am lipit capul de pieptul meu. A plâns și acolo o vreme, m-a și lovit de vreo două ori. Apoi am auzit acordurile de la “Don’t let me down”, cu John Mayer & Keith Urban și l-am poftit pe mititelul meu la dans. Ne-am învârtit ușor prin bucătărie, în timp ce capul lui mic s-a odihnit pe umărul meu și eu l-am ținut strâns în brațe, în timp ce John cânta tandru:

“I’m in love for the first time
Don’t you know it’s gonna last
It’a a love that lasts forever
It’s a love that has no past”

Ne-am mai rotit așa o vreme, până ce el mi-a luat fața între palmele micuțe și țuguindu-și buzele mi-a aplicat un pupic direct pe gură. Apoi și-a pus iar capul pe umărul meu. Așa că acum am primit putere pentru încă o noapte cu treziri dese.

Au fost printre puținele noastre clipe liniștite de azi, însă aia e, luăm de unde ce putem, sperând că mâine va fi mai ușor.

“Dosar de Mamă” e și pe Facebook

Foto: Pexels

https://m.youtube.com/watch?v=lVbyWunzpzU

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.