Unde si cum naști?

newborn-1399155_960_720
tot întreabă lumea cum și unde urmează nasc. Unde cred -i mai bine și în ce fel. Apăi, ce zic, eu nu știu cum și nici unde e mai bine pentru altă femeie, știu doar pentru mine, însă mi-e clar toate vrem ne fie cât mai bine, ne simțim în siguranță și naștem copii sănătoși. ne recuperăm rapid și intrăm în noua rutină cu mintea limpede.

Mi-am dorit foarte tare s-o nasc natural pe Iris, dar ea a  fost în poziție pelviană, cu fundul la ieșire și nașterea vaginală mi-a fost interzisă. Am suferit ca un câine o vreme, m-am certat eu pe mine, m-am războit cu depresia și apoi am trecut peste. Am înțeles între timp la câtă suferință inutilă m-am supus, n-am făcut nimic greșit, trebuie învăț let it go, vorba Elsei.

Știu sunt femei care nasc natural al doilea copil după ce pe primul l-au adus pe lume prin operație cezariană, însă varianta asta nu e pentru mine, oricât le- admira pe ele.

Voi naște așadar prin cezariană, la un spital de stat. Eh, hai, treacămeargă cu cezariana, o zică multe dintre voi, dar la stat, pe bune, tu ești nebună? Nu, nu-s deloc, v- răspunde, Iris a văzut lumina zilei în același spital, și atât ea cât și eu ne-am externat întregi și sănătoase de acolo. Deși recunosc aveam așteptări sumbre legate de nașterea la stat, în realitate treburile n-au stat așa. Am fost o pacientă oarecare, într-un spital oarecare, tratată corect și n-am plecat de-acolo cu nicio traumă.

Desigur alegerea mea nu se potrivește multor altor femei, exact din cauza asta   ziceam la începutul acestui articol, e inutil întrebați pe mine cum e mai bine. Cel mai bine e acolo unde și cum vă simțiți voi confortabil, indiferent care e alegerea voastră.

fim bine cu toții, zic, chiar dacă naștem natural sau cu operație, indiferent o facem într-o clinică privată sau într-un spital de stat.

“Dosar de Mamă” e și pe Facebook

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.