Burta


Burta
asta e mult mai grea decât burta de data trecută. Aia de când am purtat-o pe Iris, adică. Fizic e mai grea. E tot bățoasă, semeață și crește doar în față, rotundă, frumoasă cu spume, de-mi vine stau goală toată ziua în fața oglinzii ca s-o admir întruna, la fel ca acum cinci ani. Însă e mai greu de dus. Într-un fel straniu, parcă e mai plină. Sunt foarte conștientă tot timpul e locuită, ca zic așa.

Zmeurică e un bebeluș foarte mobil. Iris mai cea câte-un poc, câte un boing, pe ici colea, însă flăcăul ăsta de-l port acum, pleacă pe unde are treabă cu tot cu burtă. Lovește, se sucește, dansează, sare pe trambulină, țopăie șotronul, se cu rolele, joacă volei, zău exact așa simt. uit cu uimire la burta asta și o văd cum se mișcă de la stânga la dreapta, apoi invers. Mult și des. Ziua, noaptea, oricând. E drept mai și doarme câteodată, din fericire. În rest însă, își face simțită prezența cu vârf și îndesat. Atât de tare, încât uneori doare la propriu. împunge de parc-ar vrea mi vorbească.

Au rămas mai puțin de unsprezece săptămâni până la naștere. Recunosc mi se accelerează respirația când gândesc la asta. De emoție, de frică, de panică, de bucurie. Dumnezeule mare, îmi spun atunci, o am un nou născut în casă, pe lângă Iris. O fiu mamă de doi. Cum o ne adaptăm cu toții? Cum o dormim? Eu cu amândoi? În aceeași cameră? Cum va fi pentru Iris? Voi ști o ajut? Ce voi face dacă cel mic se va îmbolnăvi, luând în considerare Iris aduce virusuri de la grădiniță?

Și tot gândindu așa, mi se taie picioarele, de trebuie așez, pentru ia cu amețeală. Apoi îmi mângâi burtoiul rotund, Zmeurică îmi vorbește iar, respir adânc și liniștesc. Iar burta asta grea, ajută calmez. Parcă-mi spune: hai măi, mamă, ce poate fi așa greu? pupi iar talpite mici și admiri zâmbete știrbe? pornim împreună în aventura asta nouă? haide, știi bine nu-i nici un motiv de panică.

Așa trec zilele mele, cu mângâiat de burtă, cu gânduri și întrebări, cu îmbrățișări de la cea mai frumoasă și bună fetiță din lume. De-acum e despre așteptare și despre pregătire. Despre acceptarea tuturor temerilor ca fiind firești. E despre inspirat adânc și despre expirat profund.

Unspreceze!

“Dosar de Mamă” e și pe Facebook
Sursa foto: Pixabay

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.