
Odată cu venirea toamnei, pe mine mă apucă pofta de ciorbe și supe. Adică le gătesc mai des.
Îmi și plac toate, de pui, vită, de perișoare, cu tăiței, borșurile acre, cele cu verdeață multă și supele cremă.
Plus că e foarte ușor de făcut, nu necesită bătaie de cap și nici experiență anterioară în bucătărie. Adică, atunci când vii obosită de la serviciu și ai mânca o farfurie de supă caldă, poți fi sigură că în jumătate de oră e gata.
Ia, uite aici rețeta, să nu zici că vă păcălesc 🙂
Am tocat un fir de praz, inclusiv partea verde și l-am pus la perpelit cu niște unt. Între timp, am curățat și tăiat în cuburi, cam opt sau nouă cartofi. Când prazul s-a înmuiat, am adăugat cartofii și am amestecat bine.
Peste, am turnat apă fiartă (dar merge mult mai bine să puneți zeamă de legume sau carne, dacă aveți), sare, piper și rozmarin ( dar puteți folosi fix ce condiment vă place). Am lăsat supa pe foc până când s-au fiert cartofii, apoi am pasat-o cu blenderul. Am pus oala din nou pe aragaz și am adăugat aproximativ douăsute de ml de smântână pentru gătit. În punctul ăsta, supa a mai avut nevoie de un clocot și gata.
Nu v-am zis eu că se face repede și ușor?
Se poate servi cu crutoane, eu am mâncat-o cu semințe de dovleac. Cam două castroane, așa 🙂
Încercați-o și voi! Poftă bună! 🙂
“Dosar de Mamă” e și pe Facebook