Curry cu lapte de cocos

DSC_1021

Dacă ar fi s-o întrebi pe Iris care-i mâncarea ei preferată, ce crezi c-ar răspunde? Cartofi prăjiți, omletă sau altceva de genul asta, așa-i? Ei bine, ai fi destul de departe de adevăr, pentru ea ar răspunde dintr-o răsuflare, fără se gândească prea mult:

– Curry, mâncarea mea preferată e curry.
Și-apoi ar întreba direct:
Mama, când faci curry? Azi? În seara asta? Spune, mama, azi?
DSC_1027

Iar eu probabil m- uita în cămară văd dacă s-ar fi rătăcit pe-acolo o cutie cu lapte de cocos și apoi răspunde:
– Fac, puiule, cum nu.

tăia niște  cubulețe mici din piept de pui, cât încapă într-o guriță de copil și le- trage nițel prin tigaie cu usturoi și ghimbir. Bucătăria s-ar umple de arome imediat, iar Iris ar  începe țopăie de nerăbdare. Peste carne pune o cutie de roșii tocate și puțină apă. Apoi adăuga destulă pudră curry cât coloreze totul într-o nuanță frumoasă de galben și amesteca în cratiță, așa, fără grabă. Eu folosesc pudra curry de la Kotany.
DSC_1028

Las toate bolborosească împreună o vreme, nu prea multă, căci pieptul de pui se gătește repede, apoi torn și laptele de cocos. Ei bine, laptele ăsta îi sosului o textură fină, cremoasă și un gust bestial. Mai las totul fiarbă puțin, adaug sare după gust și aia e, iau cratița de pe foc. Servim mereu nebunia asta cu orez alb. Iris îmi cere mereu îi amestec orezul cu sosul în așa fel încât nici o boabă nu rămână albă.
DSC_1029
Apoi mănâncă. Și cu mâinile și cu picioarele. Iar când verișoara e în vizită, am în bucătărie doi copii care se ling pe boticuri după o porție de curry.
DSC_1019

Încercați și voi 🙂 Poftă bună!
“Dosar de Mama” e si pe Facebook

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.