Bum – bum

DSC_0807

Se întoarce morocănoasă de pe-o parte pe alta. Nasul îi e ca un borcanaș. E înfundat și o deranjează. Un acces de tuse îi scutură tot corpul și o face se ridice în fund. Scâncește cu ochii închiși și întinde brațele, căutându. O iau și o mângâi pe spate.

Mama e aici. Sunt aici. Liniștește-te.

Plânge zgomotos, împinge și apoi se freacă furioasă la nas. Încă n-a deschis ochii, îi e foarte somn, dar răceala asta nenorocită n-o lasă se odihnească. Îi ridic perna și o așez cu capul cât mai sus, ca poată respira mai ușor.

Tușește și se îneacă, plânge și-i curge nasul, se agață de umărul meu și strigă cu glas răgușit. O iau pe sus și o plimb așa prin cameră, până simt milioane de ace în brațe. Îi cânt la ureche un cântecel inventat de mine când ea încă era bebeluș.

Te iubește mama
Te iubește tata
Te iubesc bunicii…

Ascultă cum îi șoptesc cuvintele în ureche și simt cum corpul i se înmoaie în mâinile mele. O întind în pat și cuibăresc lângă ea, cântând mai departe. Te iubește mama….

Tușește din nou și plânge înfundat. întind pe spate și o îndrum și așeze capul pe pieptul meu. Urechea ei e lipită acum exact de locul în caremi bate inima. Se relaxează imediat și închide ochii. Adoarme in sfârșit, cuibărită la pieptul meu, cu inima mea cântându-i în ureche cel mai vechi și plin de iubire cântec de leagăn: bum-bum, bum-bum, bum-bum.

“Dosar de Mamă” e și pe Facebook

Leave a Reply