Apreciaţi-i pe cei ce vă ajută să vă creșteți copiii

DSC_0021

M-am gândit de multe ori cât de norocoși sunt cei care au “un sat întreg-i ajute la crescut copiii. Am fost și încă sunt invidioasă pe cei care au ajutor, recunosc  spășită. Însă nu-s chiar bătută-n freza, știu fiecare e cu norocul lui, aia e. Vorba aia… pe mine cine m-a pus mut la cincisute de kilometri distanță de ajutorul pe care l- fi primit de la ai mei, așa-i?

Trecând peste partea cu strugurii care-s acri, cel mai tare surprinde cum unii părinți nici măcar nu-și dau seama cât de norocoși sunt. Sau cât de multă recunoștință le datorează celor care-i ajută. de multe ori au impresia e un drept ce li se cuvine pur și simplu. bunicii sunt făcuți ca fie bone.

ne ajute, doar de-aia sunt bunici, aud tot timpul. Vrem ieșim, vină stea cu copilul, doar ăsta micu’ nu are doar mamă și tată. Ne e foame, vină ne facă mâncare/ curățenie/ cumpărăturile. De cele mai multe ori vin ajute bunicii, cine altcineva?  Și așa e firesc să fie. Până într-un punct, în care ajutorul ăsta se poate transforma în dependență. Iar bunicii cumva nu mai au de ales, vor sau nu, trebuie să vină să ajute.

Bunicii sunt făcuți le dea nepoților bomboane pe ascuns, -i ducă în parc cu trotineta sau la pescuit pe malul unei ape, le spună povești cu balauri și zmei, le coacă prăjituri cu cremă. Bunicii ar trebui fie doar bunici. Părinții părinților. Bunicii ar trebui ajute, da, dar nu cred ar trebui înlocuiască părinții. Bunicii uneori sunt obosiți și n-au chef stea cu nepoții, însă nu își permit spună asta. Astea ar trebui, în schimb, le vedem noi cu ochiul liber. Bunicii și-au crescut copiii, acum e rândul nostru s-o facem cu ai noștri.

Iar în casele în care vine ajutor de la bunici, ar trebui existe recunoștință fără margini. Recunoștință își rup din timpul de muncă sau de odihnă, din concedii sau din somn, ca ne ajute cu copiii. Ar trebui le sărutăm mâinile și le mulțumim din suflet. le facem cadouri. învățăm de la ei cum dăm, nu doar cum primim. Prețuiți oamenii care va ajută cu copiii! Nu-i considerați un drept al vostru, ci un privilegiu! Un dar! Arătați-le apreciere și iubire! Căci sunt mai prețioși decât aurul.

“Dosar de Mamă” e și pe Facebook

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.