Leac natural pentru tuse încercat de Iris

DSC_0554

Trebuia împărtășesc asta cu voi musai, pentru e descoperirea secolului, jur. Iris e iar răcită, fix acum în vacanță, când i-au venit verișoarele în vizită. Acum e mai bine, a mai rămas doar cu niște muci, iar tusea aproape a dispărut. Da da, nu glumesc, a tușit doar vreo trei zile. De obicei, în trecut, la tuse încercam ridichea neagră cu miere, dar de când Carmen, o cititoare a blogului mi-a dezvăluit secretul ceaiului de ceapă, nu m-am mai uitat înapoi.

Curăț grosier coaja cepei (însă nu pe toată),apoi o tai în jumătate, crap și o nuca a cărei coajă o păstrez și le pun pe toate grămadă la fiert într-un ibric cu apă. Le las clocotească vreo zece sau cincisprezece minute, cu tot cu coji, la foc domol, până fiertura e gata.
DSC_0549

După
ce se răceșteîndulcesc ceaiul cu miere. Nu are cea mai apetisantă culoare, însă ceaiul ăsta e magic pentru noi. A ajutat-o pe Iris când nimic altceva nu funcționa, când tușea fără oprire deja de trei săptămâni. După prima ceașcă de ceai băută, rezultatele s-au văzut imediat. Iris a tușit simțitor mai puțin și am început iar dormim nopțile (mă rog, atât cât ştie Iris în general să le doarmă 😁)
DSC_0557

știți nu are gust de ceapă, dar dacă tot nu pace gândul e făcut din leguma asta, puteți -i adăugați lămâie ceaiului. Nu garantez funcționează la oricine, însă vă asigur de când l-am descoperit, eu folosesc cu succes ceaiul asta la fiecare răceală.

Carmen, you’re my hero, mulțumesc din suflet pentru ai împărtășit cu noi rețeta!
“Dosar de Mamă” e și pe Facebook

Leave a Reply