D-ale varicelei

Chicken-pox-1024x576-1506964974

Când părinți ai copiilor de la grădiniță au anunțat cei mici au varicelă, am controlat-o pe Iris și i-am găsit o bubiță. Una singură, pe burtă. Fiind vineri și urmând sfârșitul de an, ne-am dus cu ea la medic doar cu bubița aia, de teamă apoi se vor închide toate cabinetele câteva zile. Doctorița s-a uitat la ea și ne-a zis: “Poate fie varicelă, la fel cum foarte bine poate nu fie, dar având în vedere e epidemie și au și colegii de la grădiniță, probabil este.”

Am plecat din cabinet destul de confuzi, fără fim siguri are varicelă. M-am pregătit totuși psihic pentru ce urma și am așteptat bubele. Însă ele n-au venit. rog, cel puțin nu așa cum zice la carte, sau cum auzi apar la varicelă. Lui Iris i-au apărut maxim douăzeci de bubițe și a avut stare subfebrilă câteva nopți, în schimb a fost extrem de agitată. Ușor isterică, zice. A fost foarte norocoasă, a avut o formă foarte ușoară, parcă nu ne venea credem asta fusese tot. Iar noi, ca berbecii, din cauza scăpase așa de ieftin, ne îndoiam în continuare  chiar avusese  varicelă.

Știam totuși dacă asta fusese,  atunci eu urma fiu confirmarea diagnosticului lui Iris, pentru nu făcusem varicelă în copilărie. Așa am așteptat, iar așteptarea mi-a fost răsplătită. Joi m-a durut capul destul de rău. Seara a început doară și spatele într-un fel cam neplăcut. Vineri dimineață aveam deja câteva bubițe, iar starea de rău ajunsese la apogeu.

Citisem despre cât de urâtă poate fi varicelă la vârstă adultă, însă nu așteptăm o doară tot corpul, întruna. M-am întins în pat și nu m-am mai putut ridica de acolo nici măcar ca mi iau un pahar cu apă. În cursul aceleiași zile câteva bubițe s-au mai alăturat distracției. dureau îngrozitor spatele, ceafa și mijlocul, într-un așa fel încât nu puteam stau confortabil în nici o poziție. Tâmplele îmi zvâcneau și durea în gât. Noaptea am avut febră cu frisoane și am stat chircită sub o plapumă și o pătură, în timp ce Iris dormea în tricou și picioarele goale. M-am zvarcolit toată noaptea și m-am trezit la fiecare jumătate de ora cu senzație de vomă, fără vărs realmente.

Sâmbătă dimineață am rămas mută când m-am văzut în oglindă și când m-am dezbrăcat. Aveam bube peste tot. Cine a avut formă agresivă știe ce înseamnă peste tot. Adică și în părțile corpului pe care soarele nu le vede de obicei. Fața mi-e inflamată și roșie, plină de bășici și pete roșii. Trunchiul e plin, am la subraț, pe pleoape, în gură, pe pielea capului, în nas, pe tălpi, în palme, pe gât,în urechi și în spatele urechilor. Sunt așa, un soi de Miss Bubiță.

Sâmbătă dupăamiază am reușit ridic din pat și mișc puțin prin casă. Ba am pus chiar și de o tocană de vită la slow cooker. Seară moleșisem iarăși și bubele începuseră mănânce. Rău de tot. Când sunt atât de multe, e înfiorător pentru nu te mai ajută nici mama mixturii mentolate. Am dormit doar o oră în cursul nopții din cauza mâncărimii, am stat ba în pat, ba pe jos, ba am plâns în pumni de ciudă, ba am râs isteric. Am avut o stare de om ușor dus cu pluta, însă acum sunt ceva mai bine, deși sunt foarte obosită. În cursul nopții au mai ieșit alte bube, deși nu înțeleg cât de mult se mai pot înmulți. Iar asta e abia a treia zi.

Așa pot confirm, varicela la vârstă adultă e ca o durere în fund. La propriu, putea spune. Aveți grijă de voi și cei din jurul vostru! Sănătate multă!

“Dosar de Mamă” e și pe Facebook
Sursa foto aici

2 thoughts on “D-ale varicelei

  1. Sanatate si recuperare rapida! Numai citind m-am simtit si eu rapusa, dar sa mai si trec prin asta! Numai bine! ….Merita pus un selfie pe Facebook 🙂

    • Multumesc! :*
      Ohooo, un selfie acum ar fi un adevarat act de curaj :)))
      Abia am curaj sa ma pandesc in oglinda 😀

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.