Înghețată cu banană și măr copt pentru burtici supărate

DSC_0168

Cine are copil, e foarte probabil a trecut cu el prin cel măcar un episod de enterocolită. Mai ales dacă ăla micu’ e în colectivitate. Până acum Iris n-a avut nici un episod. Până acum. Căci vineri noapte am făcut și noi cunoștință cu acest dușman care speria teribil. Enterocolita.

Încă n-am energie multă și deocamdată nici nu vreau mi amintesc despre vineri noapte în detaliu, așa despre asta într-un articol viitor. Treaba e atunci când copilul are enterocolită, nu are voie mănânce orice. Știu noile recomandări zic nu ținem musai regim, însă am încercat și la noi nu funcționează așa.
DSC_0151

Alimentele care i-au fost permise lui Iris de medic au fost: orez, morcov fiert, supă de rădăcinoase, banană, măr copt, sticksuri. A mâncat bietul copil orez până i s-a luat. Ținea mâna la gură și refuza orice deși declara -i e foame. Cerea fix măr. Însă așa crud n-avea voie, iar copt nu-i plăcea deloc cum arată. Banana era și ea refuzată fără drept de apel.
DSC_0156
Așa mi-am pus mintea de mama la contribuție și am venit cu soluția. Înghețată. Ce copil ar refuza înghețata? Eu nu cunosc niciunul. Așa asta am făcut. Am copt două mere, apoi le-am zdorbit cu furculița în tovărășia unei banane coapte.
DSC_0163
Compoziția am turnat-o în forme de înghețată și am băgat-o la congelator.  După vreo două ore aveam înghețată cu banană și măr copt. Și un copil cu enterocolită care mânca ceva în sfârșit.

Nu știu dacă ar funcționa și la voi, eu doar împărtășesc secretul ăsta și spun Iris a mâncat și mărul copt sau banana sunt alimente care i-au fost recomandate în regim. Nu mai zic de aroma aia de măr copt demențială din înghețată. Sau de culoarea frumoasă și arămie. Curcubeu pe cerul gurii, ce mai…
DSC_0166

Încercati și voi înghețată cu banană și măr copt!
“Dosar de Mama” e și pe Facebook

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.