O dimineaţă cu vânt şi tăiţei de casă

DSC_0002

Toată noaptea a vuit vântul. Dimineaţă, se mai potolise, dar tot bătea rece, sub un cer înnorat si cam neprietenos. Iris s-a trezit cu nasul înfundat. Nimic surprinzător, a intrat în colectivitate, cred mucii ăştia o vor însoţi vreme lungă de-acum înainte. Medicamente nu-i dau la primul semn de răceală şi niciodată preventiv. Am grijă însă bea multe lichide şi îi fac supă de pui. Da, ăsta-i medicamentul meu la răceală uşoară. Supă de pui cu tăiţei. Din fericire, bunica de la ţară creşte pui. Iar eu ştiu fac tăiţeii.

Ştiţi cum miroase la noi acum? A toamnă şi a familie. A supă care fierbe la foc domol, în oală. Cu pui de ţară şi legume întregi pe care le-oi tăia bucăţi mari după ce-or fierbe. Lângă mine, zburdă copila şimi vorbeşte cu vocea ei piţigăiată şi acum uşor înfundată.

DSC_0007

Mai devreme am amestecat un ou cu făină, până când în mâini am avut un aluat elastic, pe care l-am întins bine, într-o foaie subţire. Am rulat foaia ca şi cum ar fi fost un trabuc gros, apoi am tăiat tăiţeii nici prea groşi, dar nici prea firavi. Îi ţin întinşi acum pe masă, se zvânte niţel. Apoi, o -i pun uşor în supa aia de care ziceam.

DSC_0008

Poate -i toamna şi la voi, poate s-a lăsat şi la voi cu muci şi vreţi faceţi o supă. Sau poate doar fac o ţâră de poftă de gătit. Acum las, duc mai amestec puţin în oală ca mintenaş e gata supa.

“Dosar de Mamă” e şi pe Facebook

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.