Mi-e dor de tine, bărbate!

DSC_0122.JPG

Uşor timoraţi ne privea toată familia (a mea), ne-am luat rămas bun mai scurt decât ne aşteptam, M a ridicat-o pe Iris în braţe, a pupat-o, apoi a înghiţit în sec, un oftat scurt i-a ridicat umerii (te-am văzut, da da ) şi dus a fost. El a plecat acasă, noi am rămas la bunici pentru încă o vreme. În câteva ore, cincisute de km se aşternuseră deja între noi. Ştiu nu-s aşa mulţi, însă admit într-un fel destul de adolescentin şi tălâmb, îi simt suspendaţi acolo.

M şi Iris n-au mai stat despărţiţi de când ea avea cinci luni, însă acum situaţia e diferită. Atunci Iris nu era deloc interesată de tatăsu, în schimb acum e ataşată de el într-un fel caremi provoacă fluturi în stomac. I-am explicat încă dinainte plecăm, urmează stăm cu toţii la bunici o săptămâna, apoi tata se va întoarce acasă, iar noi două vom mai rămâne o perioadă ne jucăm cu verişoarele.

M-am temut de momentul plecării lui M destul de tare, însă din fericire Iris nu dramatizează (ca sa) şi pare priceapă aia e, o -l vadă pe tatăsu iarăşi, când ne-om întoarce acasă.

Şi uite-aşa m-a găsit pe mine seara cu gândul la bărbatul meu, la noi doi, la cum ne-au mai despărţit şi altădată cincisute de kilometri amărâţi, apoi mai târziu, mii de kilometri greu de dus în spate şi pentru mine, dar şi pentru el. La cum nu ne vedeam câte şapte sau opt luni, cum după câteva săptămâni împreună, plecam din nou, anotimpuri şi sezoane întregi. La cât de dificil îmi era sun acasă pentru nu puteam -l aud fără doară fiecare unghie şi fiecare fir de păr.

M-am gândit şi la cât de puţin timp mai reuşim petrecem acum unul cu celălalt. Cum timpul ăsta nu e de calitate de multe ori, la cum uneori ne culcăm supăraţi şi la câte zile am pierdut aiurea încercând câştigăm fie eu, fie el, câte-un război închipuit de orgoliile noastre.

La cum el încă reuşeşte mi înmoaie genunchii. La cum atunci când se întoarce de la cumpărături, îmi aduce fără -i cer un pachet mic de Skittles, şi mi-l întinde de parcă mi-ar da ghiocei. La cum uneori e al dracului de greu, alteori neaşteptat de simplu.

Mi-e dor de tine, măi bărbate!
P.S. Da, ştiu ca au trecut doar două zile 🙂

“Dosar de Mama” e si pe Facebook

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.