Îmi place din nou de soţul meu

IMG_0055

Să fii mama unui nou născut şi în acelaşi timp să rămâi aceeaşi soţie care erai cu câteva zile sau săptămâni înainte, e greu, tare, tare greu. Ba nu, îndrăznesc să zic în gura mare că e chiar imposibil.

Toată, dar absolut toată atenţia îţi e îndreptată spre copil. Mai ales dacă e primul.

De bărbatul casei, eu îmi aminteam doar atunci când mă scotea din sărite. Pentru că da, lăsaţi-mă să vă spun că în perioada ce a urmat după naştere, nu mi-a plăcut prea tare de el.
Mă enerva când nu schimba scutece, mă enerva că putea ieşi din casă atunci când dorea, că mergea la serviciu, că putea merge la cumpărături, că putea sta în mijlocul străzii să se uite la cer dacă voia, că trebuia să doarmă noaptea ca să fie odihnit la serviciu, mă enervam şi dacă doar îmi adresa o întrebare inofensivă.

Mă simţeam nedreptăţită şi îmi doream uneori în secret ca eu să fiu cea care merge la serviciu şi el să stea acasă cu boţul de om plângăcios. Simţeam profund că niciodată lucrurile nu vor reveni pe un făgaş normal, şi mă temeam că noi doi nu ne vom mai regăsi unul pe celălat niciodată. Incercam să înţeleg de ce un copil îndepărtează un cuplu în loc să îl apropie.

Mă absolveam singură de orice vină şi mă percepeam eronat ca pe o eroina ce stă nopţile trează şi veghează la capul copilului, în timp ce M doarmea în camera alăturată. Nu cred că vreodată în perioada respectivă am încercat să văd lucrurile şi din perspectiva lui, şi dacă e să fiu sinceră până la capăt, sunt sigură că de multe ori îi refuzam ajutorul atunci când mi-l oferea.

Deh, hormoni, viaţă dată peste cap şi oboseală, trebuiau să se spargă toate astea în capul cuiva, neapărat al cuiva care să aştepte cu răbdare ca furtuna să treacă şi apele să se mai liniştească.

Mamele poartă grija copilului, însă taţii poartă grija amândurora, a mamei şi a bebeluşului. Poate e greu ca ei să înţeleagă vârtejul prin care trec mamele după naştere, dar sunt acolo, lângă ele, calmi şi răbdători, aşteptându-le să se întoarcă la ei, înţelegând că acum alta e prioritatea.

S-au liniştit apele, valurile s-au domolit chiar dacă viata nu şi-a reluat cursul dinainte, ci a luat-o pe alt drum, acum în trei. Ne-am regăsit, chiar dacă am facut-o în spatele unui munte de scutece şi suzete.

Răbdare, o să va placă din nou de ei  🙂

“Dosar de Mamă” e si pe Facebook

17 thoughts on “Îmi place din nou de soţul meu

 1. “Imi place din nou de el”?! Serioos? 😐 Nu stiu ce femeie si ce fel de mama ar prefera sa doarma sau sa mearga la munca si sa lase nou nascutul cu sotul, in loc sa i se dedice trup si suflet. Si nu inteleg ce vina are el in ecuatia asta.. Nu mai aduceti copii pe lume daca nu sunteti in stare sa ii cresteti!

  • No bun, o sa trec usor peste partea in care sugerati ca as fi o mama rea si o sa va spun ca daca va uitati cu atentie in jur, veti observa ca aproape toate mamele care sunt suficient de sincere incat sa recunoasca asta, isi doresc sa poata pleca uneori de langa nou nascut.
   Chestie care e mai naturala decat ati vrea sa credeti.

   • Voi mame eroine ca tine ana maria taceti dracu din gura, ca voi sunteti alea care fie nu puteti face copii, fie cand obositi o sunati repede pe mami, cand vei fi in postura de a sta non stop cu bebe atunci sa judeci, pana atunci abtine-te ca esti de c…cat

  • O femeie normala, nu una obsedata de copil, o mamzilla a carei viata e doar copilul. Ti se pare perfect normal sa nu vrei sa dormi noptile sa faci frisoane de la epuizare si culmea nici sa nu ai voie sa bei o gura de cafea. E minunat sa fii prizoniera propriei locuinte iar scurtele evadari sa fie plimbari fara un tel. Nu inseamna ca este o mama rea ci doar ca nu a uitat ca e femeie si nu a sters cu buretele perioada cand era mai mult decat laptarie.

  • :))) Da este foarte serios….tocmai datorita femeilor ca tine care vad DOAR copilul cand acesta vine, copii cresc nedezvoltati afectiv, pentru ca nu li se permite inca de mici independenta, noi suntem meniti sa ii indrumam si sa i insotim pe acest drum nu sa i impingem de la spate!!!! Si tot asa ajungi sa uiti sa fii femeie sa preferi sa dormi cu copilul in loc sa dormi cu barbatatu….sa nu mai vb de altele ca deh suntem prea obosite!!!! SI da e de cacat sa stai toata ziua in casa sa schimbi scutece si sa i dai sa manance, un pic de plimbare somn si etc….da toate vrem sa iesim la un suc cu prietenele, toate vrem sa pierdem o noapte in oras, toate vrem sa stim k maine putem dormi pana la ce ora vrem noi, nu pana la ce ora vrea el. SI este cel mai frumos lucru de pe fata pamantului sa ai un copil si sa i cresti, sa i fii aproape, dar majoritatea o fac intr un mod foarte egoist!!!!

  • Nu ai inteles nimic din ce scrie mai sus !!!!!Te vei regasi in aceste cuvinte cand vei fi mama …..ca sigur acum nu esti ….si daca nici cand vei fi mama nu te vei regasi in ce scrie mai sus ,esti o mare mincinoasa ….punct😝

  • Nu ai inteles nimic din ce scrie masi sus !!!!!Te vei regasi in textul de mai sus cand vei fi mama ,ca acum sigur nu esti,si daca nici atunci cand vei avea propiul copil nu vei intelege textul de mai sus ,esti o mare mincinoasa…..punct😝

  • Vai Doamne cita rautate !!!! Asta era parerea ei si foarte bine ca si a exprimat -o asta nu o face o mama iresponsabila sau mai putin iubitoare ,eu ca si milioamne de alte mame avem aceleasi trairi numai ca diferenta e ca unele se ascund dupa aparente si fotografiaza in mamele/ sotiile perfecte si altele spun ce simt sincer fara rusine . Nu mai judecati pe nimeni inainte sa va uita-ti la voi insiva !!!

 2. Fiecare intelege ce si cat vrea sau poate… :)) Eu ca viitoare mamica, recunosc ca m-am gandit la aspectele astea, si voi incerca pe cat posibil sa-mi placa in continuare de el :)) mai ales ca 12 ore / zi este la munca.. Mie nu mi se pare ca esti deloc o mama rea din pct-ul asta de vedere.. ci una foarte sincera cu ea si cu cei din jur!
  “Mamele poartă grija copilului, însă taţii poartă grija amândurora, a mamei şi a bebeluşului.” Cat de frumos ai spus… si cat adevar!! Poate nu stiu ei sa se exprime.. sa se exteriorizeze.. dar sunt stalpul casei!!
  Chiar daca nu cometez mereu, te citesc cu mare drag!

 3. eh, ma bucur sa vad ca sunt mai multe mamici sincere si care nu uita sa fie si femei 🙂 decat cele prea “mamoase”

 4. Cât adevăr spui! Noi ne revenim, el a fost mai grijuliu si disperat, eu , desi sunt la primul copil, am fost relaxată. Dar devine mai bine cu timpul, există speranţă!

  • Eu sunt sincera si spun ca intr-un fel sau altul am trecut prin aceleasi stari. Si nu am sunat la “mamica” sa stea cu bebe… Pentru ca era la distanta de mine, nici cu vorba nu ma putea ajuta, ma agita tot in jurul meu. Dar se pare ca, mai nou daca spui ca esti om, ca vrei o pauza, esti pus la zid si arunca unii cu bolovani. Da, si pe mine ma enerva sotul ca dormea toata noaptea, ca mergea la munca si ca venea uneori obosit, ca apuca sa faca o baie si eu faceam dus pe bucati… Dar au trecut toate.
   Si probabil in acceptiunea unora sunt o mama denaturata, pentru ca am lasat copilul la mama soacra si am plecat doar eu cu sotul la mare… Chiar ne doream ceva timp doar pentru noi. Eu am ales sa nu ma justific in fata nimanui pentru alegerile facute, vreau sa cresc un copil independent si pentru asta, e necesar uneori sa ne mai desprindem si deconectam separat.

 5. Anca, here I am ! Me too! !! Bai nene , după naștere am crezut ca omor pe toată lume…aveam 3 luni niște dureri de la epidural (2 la număr,pt ca primul a fost ratat) și eram ca o leguma…aveam sfarcurile rupte pe sfert,cu sânge și răni din cauza atasarii, un prunc disperat de mine , un soț obosit dar mereu acolo,care plângea când mă vedea cât is de terminata. Uneori nu mă suportam nici pe mine sa mă văd în oglinda. Mă luam de el, mă enerva, îmi venea sa îl mușc, nu vroiam vizite, eram extenuat de durerile de spate. (Luasem 30 de kg în sarcina) eu înainte fiind un sclept de 55 de kg ajuns la 89 înainte de a naște. Îmi venea sa merg în lume ) sarcina mi-a fost provocată, a fost mega epuizant . Lume , vizite, eu obosita . Dar am învățat sa ne luam pas cu pas statutul de părinții, sa ne acceptam defectele , și sa ne iubim Cum știm noi mai bine ! Și azi suntem perfect !:)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.