Maid – recomandare de serial

Într-o seară, după un episov agresiv, Alex hotărăște să pună punct abuzurilor emoționale la care o supune partenerul ei alcoolic, își ia fiica de trei ani, se urcă împreună cu ea în mașină și pleacă. Ce urmează nu este ușor de privit, mai ales dacă ești mamă.

Fără o pregătire sau studii superioare, cu un hârb de mașină în care nu-și permite nici măcar să bage benzină, lipsindu-i orice direcție, Alex apelează la serviciile sociale, încercând să pună un acoperiș deasupra capului fiicei ei, Maddie.

Între timp, se angajează ca menajeră, o slujbă care îi aduce doar un venit incosistent și nesigur.

Realitatea în care Alex încearcă să supraviețuiască este una brutală. Trăiește drama celei care nu găsește sprijin nici la părinții ei, se află la limita sărăciei, toate astea în timp ce încearcă să demonstreze abuzul la care a fost supusă fără să fi fost efectiv lovită, luptându-se în instanță să câștige custodia fiicei sale.

Deși seria are și scăpări, deși Alex pare să fie mama perfectă chiar dacă trece prin evenimente traumatizante, cele zece episoade pune privitorul față în față cu o realitate crudă, destul de greu de privit. Sărăcie, abuz, boli mintale, alcoolism.

Dacă nu ați văzut “Maid”, vă recomand să vă uitați la serie și poate reveniți aici să-mi spuneți dacă v-a plăcut. O găsiți pe Netflix.

Dosar de Mamă e și pe Facebook

2 thoughts on “Maid – recomandare de serial

  1. Da. E tulburător prin realismul lui. Sper că, așa cum scria pe generic, acea casă de ajutor chiar există și ce bine-ar fi să fie peste tot…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.