Mamele au nevoie de mame. De ale lor, sau de alte mame.

Mamele au nevoie de mame. De ale lor, sau de alte mame. Ca să știe și să vadă și să audă, că nu sunt singure. Că nu doar lor li se opresc strigătele în gât și că nu doar lor le gâlgâie lacrimi sărate, tot acolo, în gâtlej. Mamele au nevoie de mame.

Ca să nu se mai simtă vinovate că iar le e greu, că ar fugi, că ar urla și ar lovi saci de box până și-ar zdreli pumnii. Mamele au nevoie de mame. Să le facă o tocăniță cu piure și o cafea cu lapte. Să le trimită puțin la plimbare, să le ia în brațe și să le țină strâns. Să le spună gata, gata, hai că o să fie bine, gata, acum ești extenuată dar o să treacă, ai să vezi, haide, gata. Mamele au nevoie de mame, când nu le-au mai văzut demult pe ale lor. Mamele au nevoie de mame când sunt mici, dar și când au crescut sau când încep să aibă fire albe prin păr.

Mamele au nevoie de mame, ca să nu devină invizibile. Mamele au nevoie de alte mame, pentru că deseori doar acestea le observă. Au nevoie să știe că și alte mame fac greșeli. Că și altele mai țipă. Mamele au nevoie să bea o cafea în liniște cu alte mame. Să-și spună una alteia: nu ești singură, sunt aici pentru tine, te văd și faci o treabă grozavă.

Dosar de Mamă e și pe Facebook

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.