Ultima zi în trei

Ultima zi însărcinată. Ultima zi când în corpul meu crește un altul. Ultima zi când în mine bat două inimi. Ultima zi în care doar îmi imaginez cum arată băiețelul meu.

Ultima zi în care Iris e copil unic la părinți. Ultima zi în care suntem trei.

Ultima zi în care bunicii au doar nepoțele.

Dragul meu Zmeu, să nu-ți fie teamă. Nici de zgomote, nici de lumina puternică, dacă-ți va fi frig și nici de toți oamenii care vor mișuna pe lângă tine mâine. Voi fi și eu acolo, cu urechile ciulite, ca să-ți aud primul strigăt, promit. Nu plec nicăieri, chiar dacă pentru puțină vreme vom fi despărțiți.

Abia aștept să te văd, să te ating, să te cunosc și pe din-afară. Abia aștept să-ți văd ochii și degețelele, să-ți șoptesc la ureche că eu sunt mama ta.

O să stăm doar noi doi câteva zile, până vom fi suficient de puternici ca să venim acasă. În timpul ăsta o să-ți povestesc despre Iris și despre tatăl tău. Despre bunicii care sunt cu noi și despre bunica ce te vede doar din cer. Despre mătuși și verișoare. Despre Ozzy care o să vrea să te miroasă imediat ce-o să intrăm pe poartă. Despre cât de dorit și așteptat ai fost.

Despre curtea noastră mică în care o să petrecem mare parte din vara care urmează.

Despre cum o să facem împreună plimbări pe malul mării.

Apoi, o să te dezmierd și o să-ți cânt, așa cum am făcut și cu sora ta. O să te țin în brațe oricând o să ai nevoie. Mereu.

În curând, puiule, ne vedem în curând.
Semnat, Mama.

“Dosar de Mamă” e și pe Facebook

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.