Ce-ați citit pe blog în 2018 și alte chestii


A venit și momentul ăla din an când aruncăm priviri peste umăr să facem bilanțul și privim către viitor, cu rezoluții noi în buzunar. Mie personal nu-mi place momentul ăsta și nu mai cred în el deloc. Pentru că 1 ianuarie nu e un nou început, ci doar iluzia unuia. Poate să fie un moment în care îmi propun diverse: să fac mai multă mișcare, să fiu mai răbdătoare, să învăț o limbă străină, să citesc mai mult, etc. Pot să mă amăgesc cu astea, așa cum am făcut-o ani de zile. Rezoluții peste rezoluții, însă să fim serioși, multe dintre ele nu ajung să fie niciodată îndeplinite, iar frustrarea cauzată de neîmplinirea lor devine aproape palpabilă.

Sau pot alege să sar peste toate astea și să privesc lucrurile din altă perspectiva. Nu-mi mai setez scopuri de atins la început de an. Nu de teamă că nu le-aș putea împlini, ci pentru că am învățat să fiu mai indulgentă cu mine. Pentru că am nevoie să fiu înțelegătoare cu propria-mi persoană. Am priceput în sfârșit că fiecare dimineață nouă e un început, că nu e necesar să aștept nici săptămâna sau luna, nici anul nou.

Am învățat că doar eu sunt responsabilă pentru starea mea de bine, că nimeni altcineva nu are datoria asta față de mine. Nici bărbatul, nici copilul, nici părinții mei, nici ceilalți oameni care există în viața mea. Nimeni nu e răspunzător pentru fericirea mea. Nu trebuie și nici nu e corect să fie. Doar în mine stă puterea asta.

Anul care trece am scris cât am putut, iar blogul a câștigat cititori noi. Vă mulțumesc și va sunt recunoscătoare că îmi călcați pragul. Iar dacă sunteți curioși să aflați care au fost cele mai citite articole, aruncați aici o privire:

1. Vă mulțumesc, doamnelor educatoare!
2. Scrisoare pentru sora mea
3. Iar ești gravidă? Ești sigură că vrei să treci prin asta din nou?
4. Mi-e dor de tine bebeluş
5. “Unde-a disparut Pișpirel” sau despre cum se fac copiii
6. Leac natural pentru tuse încercat de Iris
7. Apreciaţi-i pe cei ce vă ajută să vă creșteți copiii
8. Dragă mămică de la serbare
9. Te văd
10. Ce aș fi vrut să-mi spună cineva înainte să nasc

Mă uit peste topul asta și mă bucur să găsesc în el și articole mai vechi, scrise înainte de 2018. Pentru mine asta înseamnă că răsfoiți blogul, iar asta mă îndulcește foarte tare.

Vă mulțumesc pentru tot ce-mi dați și vă aștept pe-aici și-n anul următor!
Much love! <3

“Dosar de Mama” e si pe Facebook
Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.