În ce moduri seamănă Iris cu mine

july (301)

Iris nu seamănă cu mine din multe puncte de vedere. Ea se atașează de obiecte, pe când eu arunca jumate din casă, dacă ar fi doar după mine. Ea adoră rochiile și prințesele, pe când eu am fugit mereu de partea asta roz a vieții. Rupând pământul am fugit. Nici la chip nu-mi seamănă, ba e în continuare bucățică ruptă din M.

Daaar, căci se strecoară și un dar pe-aici, sunt și câteva chestii pe care cred le are de la mine.

First is first, înclinația ei către dramă. Asta-i sigur de la mine, tatăsau nu-i așa dramatic ca noi. Tot ce simte Iris e la intensitate maximă. Fie supărare sau bucurie, ea le simte cu fiecare por și le exprimă așișderea, fără rezerve. M e mai domol, pe când eu sunt ca o furtună de vară. Tot așa și Iris.

Are chipul lui M, e drept, însă fruntea înaltă o are de la mine. Iar eu de la tata. Fruntea asta nu avantajează prea tare, pentru n-am păr bun de breton  s-o acopăr măcar parțial, însă consolez cu ideea e semn de deșteptăciune :))
Pe Iris însă, fruntea asta înaltă, o prinde de minune.

Încăpățânarea. Nu-i o calitate cu care te mândrești, mai ales când o folosești doar ca demostrezi (uneori absolut eronat) numai tu ai dreptate mereu. Sper însă Iris și folosească  partea ei de încăpățânare în mod inteligent, ca și atingă țelurile și o ducă departe, către îndeplinirea viselor.

Pasiunea pentru înghețată. Eu cred nu există desert mai bun pe lume. La fel pare creadă și Iris. Înghețata ni se pare perfectă. O găsești oriunde, are orice aromă îți poți imagina, e răcoritoare și dulce. O poți mânca împreună cu cineva drag, mai ales când cumpărați arome diferite. Iris gustă din înghețatele noastre, și de curând ne da și nouă din a ei.

Iris iubește cu patimă. Fix ca mine. Nu știe cu jumătăți de măsură. Așa iubește pe mine, așa își iubea bunica (pe care încă o amintește adesea), pe una dintre educatoare în mod deosebit, și pe verișoara ei. Își exprimă vocal afecțiunea, prin declarații siropoase și fizic, cu pupături apăsate și îmbrățișări strânse.

Spune ce-i trece prin cap. Fără filtru. Fără menajamente. S-ar putea ca treaba asta se datoreze încă  vârstei, însă s-ar putea ca totuși nu. Cert e eu încă  nu m-am făcut bine, mie nu mi-a trecut 🙂

Așa o fi semănând ea foarte tare cu M, însă iote am scos la iveală și lucruri pe care le are de la mine. Fata lu’ mama, cum ar veni! 😀

“Dosar de Mamă” e și pe Facebook

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.