Micuța care are nevoie de tine

pasii-Denisei-gradinita-joaca-bucuresti-foto-Mihai-Raitaru-iunie-2018_(55)

Știm toate cum e când copilul se îmbolnăvește. Când are febra și e apatic, când nu mai zburdă și simțim teama aia care nu seamănă cu nicio alta. E ca un pumn în stomac, unul care-ți ia răsuflarea. Toate mamele știu cum e teama asta. E cea mai urâtă dintre toate. Însă pentru unele mame, febra e o nimica toată. Iar pentru unii copii, o febra sau o tuse, niște muci și o durere în gât, nu înseamnă nimic. Unii copii duc lupte nedrepte, cu boli îngrozitoare. Unii copii trăiesc fără știe cum e nu-i doară ceva.

Denisa are cinci ani și merge la grădiniță, ca mai toate fetițele de vârsta ei. Ar vrea, ca toți ceilalți copii din grupă, alerge și zburde prin clasă, cât e ziua de lungă. Însă Denisa nu poate facă asta. În schimb, fetița stă cuminte pe bancă și își privește colegii alergând, zi după zi.
pasii-Denisei-gradinita-joaca-bucuresti-foto-Mihai-Raitaru-iunie-2018_(44)

Denisa a venit pe lume în urma unei sarcini cu tripleti, iar la șase luni i s-a pus un diagnostic crunt: tetrapareză spastică. Tot atunci a început și lupta pentru recuperare, Denisa beneficiind de kinetoterapie, hidroterapie, injecţii cu toxină botulinică, ore de logopedie şi terapie ocupaţională, plus o operaţie de strabism. Deși părinţii ei depun toate eforturile în vederea recuperării, Denisa încă nu poate merge singură și are dureri musculare mari.
pasii-Denisei-gradinita-joaca-bucuresti-foto-Mihai-Raitaru-iunie-2018_(47)

Colegii ei de  grădiniță o îndrăgesc și o strigăMicuța“, iar doamna educatoare o ajută pe Denisa se integreze în grup și o implică în activitățile copiilor.
pasii-Denisei-gradinita-joaca-bucuresti-foto-Mihai-Raitaru-iunie-2018_(32)

Pentru Denisa și părinții ei, lumina de la capătul tunelului se întrevede. Doar valorează 60.000 de dolari, o sumă de care ei nu dispun. Denisa ar putea merge pentru prima dată, cu ajutorul a două intervenţii chirurgicale: rizotomia dorsală selectivă şi o operaţie de tip ortopedic, ambele efectuate la Spitalul de Pediatrie din St. Louis, Missouri. Familia are acum nevoie de ajutor pentru a strânge banii necesari pentru operație, plus cei necesari transportului, cazării şi traiului pe întreaga perioadă cât Denisa va fi internată.
pasii-Denisei-gradinita-joaca-bucuresti-foto-Mihai-Raitaru-iunie-2018_(32)

Denisa nu are doar febră sau roșu în gât, iar grija părinților ei nu e doar respecte ora de administrare a antitermicului. Denisa nu poate merge. Oamenii aceștia au nevoie de un ajutor real. Au nevoie de bani. Viitorul unui copil depinde de asta. Apelez la voi, cei cu suflet mare, cei care puteți dona sau măcar distribui povestea Micuței.

Pe pagina denisazamfirescu.ro șiți povestea fetiței și documentele doveditoare care atestă cruntul diagnostic.

Contul pentru donaţii este deschis la Raiffeisen Bank: RO56RZBR0000060018118694.

Va multumim!
“Dosar de Mama” e si pe Facebook

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.