Aș vrea o noapte lungă

DSC_0507

Zilele astea tot ce e în jur doare. Doar zilele. Nopțile, din fericire, vin cu somnul mult râvnit, fără nici măcar o frântură de vis. Din cauza asta vrea le pot lungi cât mai mult. pot trage nopțile o vreme peste noi, ca pe-o plapumă călduroasă. ne ghemuim unii într-altii, până când zilele n-or mai doară.

Până când n-o mai călcăm prin casă pe vârfuri, până când ochii ni se vor dezumfla și vom ști din nou ce cuvinte ne rostim unii altora. Fără mai lăsăm propoziții neterminate între noi și fără mai trăim cu frica asta în sân. Pentru moartea nu vine niciodată doar ia pe cineva și-apoi se face nevăzută. Nu. E mai parșivă de atât. Stă după colț și te pândește. Te privește direct în ochi până îți îngheață oasele de frică.

Până te gândești îngrozit la toți cei dragi care-s și aici pe pământ. Până ajungi rostești în gând întruna : nu mai lua pe nimeni, nu mai lua pe nimeni, nu mai lua pe nimeni, te rog nu mai lua pe nimeni. Până îți simți inima prinsă într-o menghină.

trag plapuma asta peste noi până când Iris n-o mai întrebe nimic despre bunica. Până când o pot uita din nou la poze. Până când M n-o mai arate și n-o se mai miște ca o stafie. Până când zilele nu vor mai durea.

“Dosar de Mamă” e si pe Facebook

3 comments

  1. Ști îți spuneam că și noi l-am pierdut pe socrul meu. Uneori mă gândesc de ce? Era un om așa de puternic, când era în Italia ar fi spart și pietrele așa forță avea. Și mă gândesc ce puteam face diferit, de ce s-a ajuns la asta.
    Cum spuneai și tu moartea e parșivă , vine când nu te aștepți și ia pe cine nici nu gândești.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.