Colecția “Prietena mea Conni” de la Editura Casa

DSC_0681

V-am povestit în multe rânduri ce rol important au cărțile în viața noastră. Am scris în mod repetat și despre cât de necesar este le citim copiilor. Unul dintre avantajele pe care le aduce în general cartea, este le descrie copiilor diverse situații cu care s-au întâlnit deja, sau cu care urmează se întâlnească în viitor. Cum ar fi mersul la grădiniță, sau vizita la o fermă cu multe animale. Sau chiar temuta trecere de la scutec la oliță. Lecturarea împreună cu copilul, îl ajută pe acesta facă mai ușor tranziția spre o nouă etapă din viațalui.

În acest sens, Editura Casa, a lansat de curând colecțiaPrietena mea Conni”, cu trei titluri:

Conni merge la grădiniță
Conni merge la fermă
Conni și olița.

Dacă aveți copii care urmează meargă în toamnă la grădiniță sau care vor încerce olița, cărticelele acestea pot da o mână de ajutor.

Conni merge la grădiniță
DSC_0683
E ziua ei astăzi, Conni împlinește trei ani și primește cadou tot ce îi trebuie pentru grădiniță. Însă înainte meargă la grădi, Conni trebuie facă o vizită la pediatru pentru examenul medical. Fetița are o sumedenie de griji cu privire la ce se va întâmpla la grădiniță. Se întreabă dacă educatoarea va fi drăguță, dacă îi va da cineva mâncare și apă sau dacă ceilalți copii se vor juca cu ea. În prima zi de grădiniță, pe Conni o așteaptă o grămadă de surprize; construiește cu colegii o peșteră din pături, își alege un cârlig în care și agațe rucsăcelul, își mănâncă pachețelul împreună cu ceilalți copii, colorează, se joacă la groapa cu nisip și ajunge o îndrăgească pe doamna educatoare.
Cartea ilustrează foarte drăguț toate etapele pe care le parcurge micuța Conni în prima ei zi în colectivitate. Cred e o cărticică ce poate fi de ajutor atunci când le explicați copiilor cum stă treaba cu grădinița.

Conni și olița
DSC_0685
Oh, minunatul moment când se face trecerea de la scutec la oliță. Câte griji și câte mirosuri plutesc în aer atunci. Dar nu-i nimic, nu-i ușor pentru nimeni. Nici măcar pentru Conni, care decide deodată ea nu mai vrea poarte scutec. Așa împreună cu mama, cumpără o oliță colorată, în care reușește facă primul ei pipi. O adevărată victorie, desigur. Doar victoria nu e chiar completă, pentru fetița mai și pierde câteva bătălii pe parcurs, nereușind ajungă la oliță mereu la timp. Însă mama n-o ceartă, ci o încurajează cu blândețe, chiar și când udă noaptea patul. Nu v-am zis eu pentru nimeni nu e ușor? Dacă aveți copii care sunt fix în faza asta, va recomand cu încredere carticita această. E ilustrată minunat, e pozitivă și cred va plăcea tare copiilor.

Conni merge la fermă
DSC_0686
E vacanță de vară și Conni primește o invitație petreacă o săptămâna la țară, la fermă. Acolo o cunoaște pe Anca, o fetiță de vârstă ei care știe tot despre animale. La fermă sunt câini și pisici, găini, un cocoș care vrea s-o ciupească, o scroafă cu purceluși, iepuri, un vițel, gâște și rațe, chiar oi și capre. Conni merge cu tractorul, vede cum se mulge o vacă și se tăvălește în fânul din șură. E cea mai frumoasă vacanță a fetiței.

Cărțile au coperți cartonate,  numără fiecare câte douazecișipatru de pagini și au dimensiunea perfectă pentru a fi ținute și răsfoite de mâini mici și dolofane.
Le siți la Editura Casa: aici

Și nu uitați: citiți, citiți, citiți! 🙂
DSC_0672

“Dosar de Mamă” e și pe Facebook

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.