Plimbare la Tropaeum Traiani (foto)

DSC_0235

În vacanța dintre semestre, am avut musafiri. Au venit la noi pentru o săptămâna întreagă, fetele de la Miercurea-Ciuc. Le-am așteptat cu sufletul la gură și am cam numărat zilele înainte vină. Dacă nu v-ați prins până acum, pentru mine familia e totul. Și asta de-aici, dar și cea de la Ciuc. Adeseori topesc de dorul ei.

Așadar, sora și nepoatele mele și-au petrecut vacanța cu noi. Motiv de bucurie mare și pentru Iris, dar și pentru verișoare. Am încercat nu stăm în casă și ne plimbam în fiecare zi pe undeva. Așa , întruna din zile le-am dus pe fete vadă monumetul de la Adamclisi. Tropaeum Traiani, unul din cele mai importante vestigii antice din țară și un monumet de referință pentru Dobrogea.

DSC_0179
DSC_0154

Monumentul Tropaeum Traiani se află la 60 de kilometri de Constanța și a fost construit în anii 106-109, în cinstea împăratului Traian, onorând victoria acestuia asupra dacilor.  Este o construcție cilindrică, cu trepte la baza, cu  diametrul  de 40m.

În apropiere se află și cetatea Tropaeum Traiani, ale cărei baze s-au pus imediat după bătălia de aici.

DSC_0271

bucur am ales facem o plimbare până la Adamclisi.  Fetele s-au minunat de măreția monumentului și au căutat comori ascunse prin cetate. Am avut noroc de o zi plină de soare, doar cu oameni dragi în jur. îndemn vizitați monumentul dacă nu ați făcut-o până acum. Poate când veniți în concediu la mare, vara, trageți o fugă până acolo. Merită, va promit! 🙂

“Dosar de Mamă” e și pe Facebook

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.