Tatuajul cu Iris şi o recomandare

19149460_914831755324654_2068827249153196754_n

N-am plănuit niciodată să mă tatuez. Mi-au plăcut tatuajele mereu, însă doar să le admir pe pielea altora. Părea că în rebeliunea mea adolescentină şi apoi chiar după vârsta de douăzeci de ani, când mai toată lumea din cercurile în care mă învârteam era tatuată, tentaţia asta pe mine mă ocolea.

Nici măcar atunci când, după ce s-a născut Iris,  M a hotărât să-şi tatueze floarea cu acelaşi nume pe antebraţ, n-am fost tentată. Nici când i-am mângâiat culorile frumoase mai apoi, nu mi-am dorit şi eu unul. Nu credeam că ceva, sau cineva, poate fi atât de semnificativ încât să-l port simbolic pe piele, toată viaţa. Nu apreciam că merită să-ţi marchezi pielea pentru ceva.

Apoi, brusc, s-a întâmplat. L-am vrut. Am văzut desenul ăla şi l-am vrut pe piele. Am luat decizia rapid şi tatuajul a fost gata în mai puţin de o oră. E o decizie pe care sunt sigură că n-o s-o regret niciodată. Deşi au trecut câteva luni de când îl am, încă îmi mai trec degetele peste conturul florii mele de iris, încă zâmbesc de fiecare dată când o văd reflectată în oglindă. Când Iris m-a întrebat de ce  mi-am făcut tatuajul, i-am spus că floarea de pe piele va fi tot timpul cu mine, chiar şi atunci când ea, fetiţa, inevitabil se va desprinde uşor. În felul ăsta, o voi avea mereu cu mine.

Cred că tatuajul trebuie să fie ceva ce te reprezintă, ceva important pentru tine. Mai cred şi că graba poate strica treaba. Că e bine să nu te tatuezi în urma unui pariu, sau ca să arăţi tu că eşti badass, când eşti sub influenţa alcoolului, sau ca să impresionezi pe cineva. Îl faci pentru toată viaţa şi e important să iei decizia cu capul pe umeri.

Foarte important e pe cine alegi să îţi facă tatuajul. Fă-ţi temele bine, omul ăla o să-ţi deseneze pe piele. Asigură-te că respectă normele de igienă, că ştie foarte bine ce face şi înţelege exact ce vrei de la el. Am văzut tatuaje cu lupi care arătau mai degrabă a vulpi şi portrete de copii care semănau cu nişte creaturi înfricoşătoare, din cauza asta cred că e esenţial ca persoana care te tatuează să înţeleagă exact unde vrei tatuajul, ce mărime să aibă şi să ştie ce detalii sunt importante pentru tine.

18882115_905121122962384_426957990509386849_n

Dacă sunteţi din Constanţa, sau aveţi nevoie de un tattoo artist, vă recomand cu încredere Florin Zaharia Tatto. E un tip care te face să te simţi bine imediat ce intri pe uşa studioului mic, este atent la detalii, creativ şi are o personalitate plăcută. L-am ales pentru că tot el a făcut şi tatuajul lui M, datorită recomandărilor excelente pe care le are şi pentru toate celelalte tatuaje pe care le-am admirat de-a lungul timpului pe pagina lui de Facebook. Intuiesc că n-o să mă opresc la un singur tatuaj, nu ştiu când şi nici ce o să aleg pentru următorul, însă ştiu sigur că tot la Florin voi merge. Vi-l recomand cu drag!

Tatuajele vostre ce poveşti au?

“Dosar de Mamă” e şi pe Facebook

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.