Plastilină home made

Plouă şi bate vântul zilele astea, nu putem sta afară prea mult, aşadar trebuie să găsesc modalităţi diverse ca să o ţin pe Iris ocupată. Aşa am ajuns să caut reţete de plastilină pe care să le pot face acasă. Nu mi-am imaginat că e atât de simplu şi atât de ieftin să o faci, şi nici că iese atât de fain. Plus că atunci când te hotărăşti s-o faci, nici măcar nu trebuie să ieşi din casă pentru ingrediente, căci le ai deja în dulapul de bucătărie.

dsc_0087 dsc_0074

Am folosit o cană cu făină albă, două linguri cu bicarbonat de sodiu, două linguri de ulei, o jumătate de cană cu sare, o cană cu apă şi colorant alimentar. Le-am pus la foc mic într-o cratiţă, şi am amestecat uşor până când s-a format un guguloi rotund.

dsc_0053dsc_0058

După răcire l-am frământat bine într-un aluat colorat, până l-am adus la consistenţa dorită. Copiii pot şi ei participa la frământat, vă garantez că se vor distra foarte tare. Eu am făcut doar plastilină albastră şi galbenă, iar combinându-le am obţinut plastilină verde.

dsc_0070 dsc_0071

Iris a fost încântată de rezultat şi s-a jucat cu ea, a modelat-o în ce forme s-a priceput, a turtit-o între palme, activitatea asta ţinând-o ocupată vreme îndelungată.
Am învelit în folie alimentară plastilina rămasă şi am păstrat-o la frigider până la următoarea utilizare.

dsc_0106 dsc_0080

“Dosar de Mama” e si pe Facebook

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.