Motive pentru care abia aștept să nasc


Întotdeauna am știut că n-o să mă opresc la un singur copil. Cumva, în copilărie, mereu i-am compătimit pe cei singuri la părinți, deși poate pe nedrept. Știu sigur că multora le place să fie copii unici, însă mie sigur nu mi-ar fi plăcut. Simt în continuare că sora mea e cel mai fain cadou pe care puteau părinții să mi-l facă. Ea este motivul principal pentru care eu mi-am dorit să ii dăruiesc lui Iris un frate acum.

Pentru mine, sora mea e ca un far. Pot ridica oricând privirea ca să-i urmăresc lumina, mă ajută, mă ghidează și cel mai important, nu mă lasă niciodată să mă scufund, oricât de agitată ar fi marea sau pe orice furtună aș pluti în derivă. Iar ea nu-mi cere niciodată nimic în schimb. Aș putea chiar zice că eu am profitat toată viața de statutul de sora mai mică și în același timp, nu sunt sigură că am reușit să fac pentru ea ce a făcut ea pentru mine.

Având așa o soră, e lesne de înțeles de ce vreau ca Iris să aibă și ea șansa unei relații la fel de speciale în viață. O să ziceți că sunt și frați care nu se înțeleg, care poate nu-și vorbesc, care nu se văd ani la rând, care numai relație specială nu au. Ei bine, e un risc pe care sunt dispusă să mi-l asum.

Acum că v-am zis de ce vreau doi copii, hai să vă spun și de ce abia aștept să am bebelușul numărul doi în brațe 🙂

🙂 Pentru că aparent fac copii reușiți și frumoși. Nu-s prea modestă, așa-i? 🙂 Însă, vai, abia aștept să-i văd moaca.
🙂 Pentru mirosul de nou născut pe care am de gând să-l inspir până în fundul plămânilor, mai ales că acum știu cât de puțin durează.
🙂 Pentru că sunt nerăbdătoare să cresc și un băiat, pentru că va fi o provocare nouă.
🙂 Pentru că abia aștept să simt ce descriu toate mamele care au mai mult de un copil. Și anume că iubirea nu se împarte între copii, ci se multiplică. Că inima se lărgește pentru încă niște iubire. Iar eu nu cunosc pe nimeni care să nu mai vrea niște dragoste în plus.
:)Pentru privilegiul de a trăi din nou magia  primului zâmbet, primului gângurit, primului rostogolit, primului dinte, primii pași, primul pisu la oliță.
🙂 Pentru că acum voi avea înțelepciunea de a aprecia fiecare etapă de dezvoltare, în cunoștință de cauză. Acum știu că toate vin și trec mult prea repede și că trebuie să mă bucur de ele atunci când se întâmplă.
🙂 Pentru că va fi ultima dată când voi fi mamă de nou-născut.
🙂 Pentru că abia aștept să o văd pe Iris soră mai mare.
🙂 Pentru că abia aștept să-l văd pe M și tată de băiat.

O să fie greu? Clar că da.
O să simt că o iau razna uneori? Probabil că foarte des.
O să-mi vină să fug în lume? De mai multe ori pe zi, probabil.
O să merite? Absolut!

“Dosar de Mamă” e și pe Facebook
Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.