Mierea de albine este un produs care nu ne lipsește niciodată din cămară. O folosim la răceală și tuse, la diferite marinade pentru carne, la măști cosmetice, pentru prevenirea constipației, la îndulcit ceaiuri, la faimoasa turtă dulce, ba o ungem și pe pâine.
E drept că uneori îmi bag degetul direct în borcan și mănânc minunea vâscoasă de culoarea chihlimbarului, așa, stând în picioare, în bucătărie. Iubesc mierea, îi iubesc gustul fin și versatilitatea.
Pentru că și Iris mănâncă miere, sursa acesteia e foarte importantă. Însă în sensul asta, suntem foarte norocoși, deoarece sora lui M se ocupă cu apicultura, așadar avem o sursă sigură și de nădejde. Mierea de care vă vorbesc este naturală, nu se intervine asupra ei cu nici un fel de procesare.
Îndrăznesc să v-o recomand pentru că noi o folosim de ani de zile, și pentru ar fi păcat să nu știți de ea. În acest moment, cumnata mea poate livra miere de tei, de floarea soarelui, miere polifloră, de rapiță, de salcâm și de izmă sălbatică (incredibil de parfumată). Mierea poate fi livrată deocamdată în Constanța și în București.
Profilul de Facebook al mătușii lui Iris este acesta, numele ei este Paulina, și dacă o contactați, vă va răspunde cu drag la orice întrebări aveți referitoare la mierea de albine pe care o vinde.
Va amintesc că mierea nu este recomandată copiilor mai mici de un an, deoarece poate provoca botulism.
“Dosar de Mamă” e și pe Facebook