Borcanul

DSC_0497De 8 martie, Iris a avut o mini serbare la grădiniță. A fost prima și pentru ea, dar și pentru mine. Cu câteva zile înainte, îmi spusese mi-a pregătit ceva, dar nu-mi poate zice ce anume, pentru e surpriză. A fost delicioasă și n-a dezvăluit misterul, chiar dacă am mai întrebat-o și a doua oară ce era.
– Nu ți-am spus e sulpliză? E un seclet.
M-am topit puțin când am înțeles moaca asta, e acum suficient de mare țină secrete.

La grădiniță, copiii ne-au cântat, apoi  au făcut te un tablou împreună cu mamele și un copac al prieteniei, pe care ne-am lăsat cu toții amprentele palmelor.

Însă nici una din activitățile astea nu erau surpriza pe care Iris o ținuse secret. Ea a venit sub forma unui borcan cu “Dulceață de suflet“.
DSC_0482
Ei bine, borcanul ăsta mi-a făcut mie ziua. E unul plin cu bilețele colorate. Toate pentru mama. Fiecare din el menit -i ridice puțin spiritul, când are nevoie. Cred ca e un cadou excelent. Borcanul a venit cu un mesaj.
DSC_0484

Acum, bineînțeles mi dau seama Iris e prea mică coacă un asemenea cadou, probabil ea cel mult  a împăturit câteva bilețele. Dar, în mod bizar, fix din cauza asta mi se pare special cadoul asta. Pentru a fost făcut de la femeie, pentru altă femeie. Adică de la educatoarele copiilor noștri, pentru noi, mamele lor.  Ele au ales textele de pe biletele, le-au decupat în culori diferite și ne-au înmânat mesajul printat pe inima roșie.

Știu uneori te simți copleșită de multe griji”. Acesta! Cuvintele astea pe care o femeie ar trebui le audă mai des. Confirmarea de care o mamă are nevoie. Te văd! Știu nu-ți e ușor!

În prima zi am desfăcut două bilețele.

În a doua l-am desfăcut pe ăsta.
DSC_0490

A treia.
DSC_0489Și cel de azi.
DSC_0485
Borcanul are încă destule bilețele, poate într-o zi o am nevoie de mai multe, poate în alta de niciunul.
E cel mai frumos cadou, sunt recunoscatoare pentru el, mulțumesc!

“Dosar de Mamă” e și pe Facebook

Leave a Reply