Despre cât de frumoasă ești – The Atlas of Beauty

DSC_0232
De proiectul “The Atlas of Beauty” am aflat pe Facebook. Mi-a plăcut imediat ce am văzut acolo, probabil și pentru mereu m-au fascinat chipurile oamenilor.  Apoi, am aflat cu bucurie fotografa acelor portrete caremi furau ochii, e româncă. Pe scurt, spun “The Atlas of Beauty”  este proiectul româncei Mihaela Noroc, care a pornit în 2013 prin lume, cu misiunea de a fotografia cât mai multe femei și le afle poveștile.
DSC_0239

Proiectul sărbătorește frumusețea feminină și diversitatea ei. În album găsim portetele a cincisute de femei, care trăiesc în peste cincizeci de țări. Răsfoindu-i paginile, înțelegi foarte ușor Mihaela încearcă și chiar reușește transmită frumusețea vine în pachete foarte diferite, ea nu este așa cum ne-o arată televizorul sau revistele glossy.
DSC_0231
Frumusețea nu stă neapărat în curbe și rotunjimi ale trupului sau în roșul de pe buze. Ea este în simplitate, în naturalețe și autenticitate, în curajul de a te arată lumii așa cum ești tu.
DSC_0229
Proiectul a devenit  rapid cunoscut în lume, iar de-a lungul timpului Mihaela a apărut în publicații și posturi tv foarte cunoscute, ca: CNN, BBC, The Guardian, TIME, Huffington Post, Business Insider, Forbes, Spiegel, Corriere della Sera.

DSC_0236
Cartea asta e pentru mine ca o sărbătoare. În ea nu există frică. E o carte plină de curaj. De curaj feminin. În cartea asta nu există nici vreo urmă de rușine. Femeia din acest album e tânără sau bătrână, albă sau neagră, ciocolatie sau galbenă, roșcată sau brunetă, are pistrui sau sprâncene stufoase, te privește  dintre file cu ochi serioși sau cu ochi zâmbitori. Femeia de aici are riduri sau pielea netedă, ea poartă bijuterii sau nu, are pe cap năframă sau părul lăsat liber în vânt.

DSC_0235
Femeia dintre pagini are un copil în brațe sau o poșetă pe braț, e singură sau însoțită. Are părul tuns chilug sau dimpotrivă, o pleată bogată. Unghiile frumos îngrijite sau degetele negre de muncă.

DSC_0240Fiecare femeie din carte e unică. În ochii fiecăreia dintre ele se oglindește o lume întreagă. Femei curajoase sau speriate, care lucrează în corporații sau duc caprele la păscut, femei din toate categoriile sociale, femei care trăiesc în metropole aglomerate sau în pustiul unui vârf de munte. Cartea asta e despre diverstate, despre frumusețea care se găsește în diversitate. E despre bucuria de a fi femeie. E o călătorie prin lumea largă.

DSC_0243Am cumpărat-o pentru mine, dar și pentru Iris, pentru ca ea știe femeile adevărate nu arată și nici nu trebuie arate cele din reviste. învete că a fi femeie e cu adevărat special. fiecare femeie e frumoasă în felul ei.

O răsfoiește uneori și observ cu bucurie cum se uită minute în șir la câte un portret anume, sau la câte o rochie înfloratăÎmi pare e o carte care își găsește foarte bine locul în biblioteca ei.

DSC_0242

Dacă dorești afli mai multe despre proiectul “The Atlas of Beauty”, pagina de Facebook e aici, iar cea de Instagram aici Iar în încheiere îți spun ce zice și Mihaela, anume ești frumoasă exact așa cum ești tu! 🙂

“Dosar de Mama” e și pe Facebook

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.