Dacă mâine ai pierde pe cineva drag…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

…cât de rău ţi-ar părea că nu i-ai arătat mai des ce mult însemna pentru tine? Sau că poate nu i-ai spus asta niciodată? Că te-ai pierdut de multe ori în judecăţi şi reproşuri, însă ai oferit prea puţină apreciere?

Ziua de mâine mai poate veni sau nu. Momentul prezent e o certitudine, următorul însă nu mai este. Nu ştim când se termină totul. Pentru noi sau pentru cineva drag.
Capăt de drum. Final. Călătorie cu un singur sens. Dispariţie. Moarte. Putem să-i spunem în multe feluri, certitudinea rămâne însă că nu stim când vine. Durerea poate să te consume, suferinţa poate fi necruţătoare, însă regretele, ele sunt cele care te pot ţine suspendat în capcană pentru multă vreme, chiar şi după ce dorul se mai ostoieşte.

Regretul că n-ai rostit cuvinte mai calde, că nu ţi-ai cerut iertare, că ai purtat ranchiună sau că ai judecat. Regretul că nu ai îmbrăţişat mai des, că nu ai zâmbit mai mult, că nu ţi-ai oferit sprijinul. Că ai cerut fără să dai nimic în schimb. Că n-aţi mai băut încă o bere împreună. Că te-ai uitat la omul acela când a plecat, fără să ştii că va fi ultima dată când îl vezi. Că dac-ai fi ştiut ai fi urlat mai tare decât tunetul şi i-ai fi reproşat universului că nu e drept. Nu e drept să plece deja. Că încă nu e timpul.

Ai rămâne cu toate regretele astea. Că nu i-ai spus că-ţi încălzea sufletul. Că te făcea să râzi până la lacrimi. Că nu i-ai spus că vedeai şi ce nu voia să arate. Că ce nu arăta era frumos, deşi el nu credea asta.

Acum, azi e singura certitudine. Ia-i braţe pe ai tai, spune-le că-i iubeşti, cere-ţi iertare, ajută-i mai mult şi fii prezent. Azi e tot ce avem.

“Dosar de Mamă” e şi pe Facebook

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.