EVENIMENT & proiecție în exclusivitate: Prelegere „Traumele timpurii” & proiecția celebrului documentar „In Utero”!

unnamed

Știați că istoria noastră de viață începe încă înainte de naștere? Că din momentul concepției suntem profund influențați de materialul genetic? Știați că trauma poate fi transmisă de la o generație la alta?

Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei va organiza joi, 6 iulie 2017, o prelegere despre traumele timpurii și cum acestea ne influențează viața. Evenimentul va fi susținut de conf. univ. dr. Diana Vasile și va avea loc la sediul ISTT din Str. Giacomo Puccini nr 8A. În premieră pentru România, în cadrul evenimentului va avea loc proiecția documentarului IN UTERO!

Evenimentul va fi deschis de conf. univ. dr. Diana Vasile, președinte ISTT, care va susține prelegerea „Traumele timpurii”, o incursiune de 30 de minute într-o lume a cărei explorare a căpătat în ultimii ani din ce în ce mai mult sens.

„Se vorbește tot timpul despre trauma. Este peste tot în jurul nostru, fie că vrem să o recunoaștem, fie că nu. Dar prea puțin se discută despre cauzele traumei. De unde vine ea, cât de adânc este îngropată în genetică, cum sau dacă se transmite de la o generație la alta. Primul pas spre vindecare este, de fapt, înțelegerea acestui fenomen.”, este de părere conf. univ. dr. Diana Vasile, președinte ISTT.

Prelegerea va fi urmată de proiecția unuia dintre cele mai așteptate filme documentare: „In Utero”. Realizat în anul 2015, în Statele Unite, în regia lui Kathleen Man Gyllenhaal, filmul urmărește impactul pe care viața intrauterină îl are asupra dezvoltării noastre.

Timp de 100 de minute, veți fi în contact cu unele dintre cele mai abilitate voci la nivel mondial – cercetători, medici și psihologi. De la ei veți afla cum experiențele trăite de noi în perioada intrauterină ne modelează propriul viitor. Documentarul „In Utero” dovedește clar că este știintific posibil ca efectele unui eveniment traumatic să fie transmise de la o generație la alta prin modificări asupra genelor.

Filmul este subtitrat în limba română, iar ISTT este unic deținător în România al drepturilor de difuzare a documentarului „In Utero”.

Mai multe despre renumitul film „In Utero” puteți vedea aici: https://youtu.be/Rtt-62U9XYs

Detalii despre eveniment și achiziția biletelor sunt disponibile și aici: https://www.facebook.com/events/1827968637518584/

Pentru mai multe informații:
Luminița Malanca, PR & Marketing ISTT luminita.malanca@istt.ro
0723592831

“Dosar de Mamă” e și pe Facebook

Leave a Reply