Zmeu la doi ani

A doua ta aniversare se întâmplă tot în pandemie, la fel că prima. Tot fără invitați, tot fără bunici. Dar nu ne (mai) plângem, ne bucurăm că suntem bine cu toții, tot atâția la număr ca la începutul pandemiei.

Dar să-ți zic despre tine. Ești adorabil. Serios. Da, știu că așa zic mereu mamele, dar tu chiar ești foarte, foarte adorabil. Până și soră-ta e de acord cu asta. Fizic semeni foarte bine cu ea, aceeași ochi frumoși, aceeași sclipire care anunță neastâmpăr și pozne viitoare, aceeași curiozitate în privire.

Îți place la bucătărie. Ești sous chef-ul meu când gătesc. Toci cu cuțitul tău de lemn, frămânți aluat, pui vasele la locul lor, ești mereu tot o treabă. Mâncarea ta preferată sunt pastele. Cel mai interesant obiect din lume pentru tine este aspiratorul. Nici o jucărie nu te bucură așa cum o reușește un aspirat cinstit de covor. Îți place să faci baie. Nu te dai în vânt după necunoscuți și când ne întâlnim cu cineva, închizi ochii, crezând că dacă tu nu-i mai vezi, nici ei nu te pot vedea pe tine.

Nu vorbești încă decât un soi de chineză, dar limba asta a ta o vorbești mult. Cântecele de leagăn te emoționează. Ești iubitor și încă te cuibărești în brațele mele ca o piesă de puzzle. Ești bun, puștiule, ești bun ca un corn cu unt, proaspăt scos din cuptor.

Te iubim! La mulți ani!

Aici tu la un an: https://dosardemama.ro/2020/04/12/un-an-cu-zmeu/https://dosardemama.ro/2020/04/12/un-an-cu-zmeu/

Aici povestea nașterii tale: https://dosardemama.ro/2019/04/18/nasterea-lui-zmeurica/

Dosar de Mamă e și pe Facebook

One thought on “Zmeu la doi ani

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.