Mama, de ce vrei să faci alt copil?

DSC_0974

Asta m-ai întrebat la câteva zile după ce te-am anunțat vei fi soră mai mare. De ce vrem altul.

Și abia atunci mi-a răsărit în minte, ca un ghiocel, ideea că poate tu crezi că nu ne maiti suficientă. Că doar eram bine mersi și așa, eu, cu tine și cu tată-tu. Ba în plus îl mai avem și pe Ozzy, așa că ce ne-o mai trebui nouă alt copil?

Mi-a plâns sufletul, gâzule, gândindu-mă la toate neliniștile și frământările care te încearcă pe tine acum.

Și vreau să-ți spun așa: nu facem altul, ci mai facem încă unul. Nu altul, căci tu n-ai putea fi înlocuită niciodată, nici de osută de alți copii. Împreună, mai aducem încă un copil pe lume. Unul care va fi și al tău.

Nu mai facem încă unul pentru că tu n-ai fi de ajuns, ci chiar datorită ție.

Pentru că să te avem pe tine, să te creștem, să fim martori la dezvoltarea ta, toate astea sunt cele mai incredibile experiențe pe care le-am trăit. Și să nu fim modești chiar acum, ne-ai ieșit atât de bine încât nu ne putem opri la doar un copil.

Iar tu vei avea o soră sau un frate și totodată un prieten pe viață. Ăsta-i farmecul de a avea frați, Iris. Voi veți fi singurele persoane din univers cu exact același sânge. Și chiar dacă acum nu înțelegi, să știi e cel mai mare cadou pe care ți-l puteam face. Un prieten pe viață.

Plusmi-e dor, Irisule! Mi-e dor de burta semeață, de degețelele de bebeluș, de mirosul unui nou născut, de felul în care îți încape în brațe. Mi-e dor de hainele minuscule, de dependența totală, de zâmbetele din somn, de strănuturile alea mici și haioase. La toate astea vei fi martoră și tu, de data asta. Știu c-o ți placă, știu eu.

Va fi și greu, Irisule, n-o te mint, însă știu împreună o trecem peste toate. Iar tu vei fi cea mai faină soră din lume!

“Dosar de Mamă” e și pe Facebook

 

 

Leave a Reply