Lucruri mici

DSC_0546

Sunt zile în care uit de tot ce e bun în viața mea și în minte îmi rulează repetitiv doar ce e mai puțin bun.  Sunt zile în care treaba asta îmi taie orice avânt. Și când se întâmplă, nu e bine deloc. Pentru de fapt sunt o grămadă de lucruri bune acolo, dar pe care eu pur și simplu nu le mai văd câteodată. Probabil pentru nu țin ochii suficient de larg deschiși.

Așa azi o fac un exercițiu. O zic stop. O respir adânc și-o uit în jur. La tot. Pentru nu vreau mi mai scape nimic din ce e bun. Mai jos fac o lista cu te lucruri faine am văzut sau mi s-au întâmplat până acum.

Primul lucru mic și bun în dimineața asta, a fost trezesc cu dinții lui Iris în fața ochilor. Semn ea zâmbea. Iar asta face și pe mine hlizesc, în doi timpi și trei mișcări.

Apoi am remarcat n-a mai tușit deloc la trezire. Prima dimineață după multă vreme.

Un lucru care mereu face zâmbesc e mutricica ei, după ce îi fac codițele. Când încă părul e bine întins, iar codițele sunt sus și vibrează la fiecare mișcare a capului micuț. Când i se vede toată fața frumoasă de copil.

Înainte ieșim pe ușă, am observat a încolțit busuiocul în ghiveci. Cel pe care l-am plantat împreună cu Iris acum câteva zile.

Afară e soare. Primăvară. Păsărelele ciripesc, iar noroiul de pe drum s-a mai uscat.

Iris a rămas la grădiniță veselă, fără plângă.

Mirosul de la bibliotecă, unde am mers returnez două cărți și am împrumutat altele.

Doamna bibliotecară, care mereu, dar mereu mereu zâmbește.

Doamna de la Profi, care mi-a urat o zi bună în timp ce îmi dădea restul.

Ozzy, care aproape m-a dărâmat de pe picioare, de bucurie m-am întors acasă.

Faptul i-am văzut și auzit pe mama și pe tata online.

Cafeaua cu scorțișoară și lapte, din care încă mai sorb.

E abia ora zece, și tot ce a trebuit fac a fost deschid ochii și fiu dispusă văd. Sunt lucruri mici, dar adunate împreună, fac totul. Te invit și pe tine la exercițiul ăsta azi. Haide, deschide ochii și uităte bine în jur! 🙂

“Dosar de Mamă” e și pe Facebook

One thought on “Lucruri mici

Leave a Reply